- Kategori
- Ramazan'da Sağlık
İftar Sonrası Ara Öğün Seçenekleri
Ramazan ayında fazlaca merak edilen konulardan biri...
Günlük hayatta mutlaka yapılması tavsiye edilen ara öğünlerin, ramazanda nasıl tüketileceği.
İftar saatinin geç olduğu ramazanlarda, ara öğün yapma alışkanlığı atlanabiliyor...
Lâkin bu durum, vücudun enerji ve posa alımını azaltarak başta kabızlık şikâyetlerine, ramazanın sonuna doğru da kilo alımına sebep olabiliyor.
Uzmanların önerilerine göre, iftardan 1.5-2 saat sonra ya da iftardan sonra yapılan hafif-orta düzeyde bir yürüyüşün ardından ara öğün almak gerekiyor.
Ara öğün içeriğinizin, besin değeri yüksek ve kaliteli yiyeceklerden oluşması için de şu örnekler veriliyor:
İftar sonrası alınabilecek ara öğün seçenekleri...
* Meyve + kefir
* Az yağlı süt veya yoğurt + müsli + meyve
* 1-2 adet tam ceviz ya da 5-6 adet fındık/badem + meyve
* Sütlü tatlı veya meyve tatlısı (Haftada 1-2 gün ara öğün şeklinde tüketilebilir)
* 1 ince dilim ev yapımı kek + az yağlı süt
Ve uzmanların bir de uyarısı var:
"Yaptığınız ara öğünle, sahura kalkmadan oruç tutmayınız...
Ara öğün kavramı, günlük almanız gereken kalorinin sadece akşam öğününe yığılmaması açısından gerekli olup, iftar sonrası meydana gelebilecek mide şikâyetlerinizi azaltmaya yardımcı olacaktır."