Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '16

 
Kategori
Deneme
 

İhtimal korkutur ama binde bir ihtimalden de korkulmaz yani

İhtimal korkutur ama binde bir ihtimalden de korkulmaz yani
 

Siz o küçücük, mini minnacık, artarda gelen sıfırlardan okunamayan yüzdelerin hayatta neleri değiştirdiğini biliyor musunuz? %1 ihtimalin ne anlama geldiğini bilmeyen birinin binde bir ihtimalden bile korkması doğal.

Çünkü ihtimali bilmiyoruz biz… İhtimal, olabilir; yani kesin bile değil, %100 olacak da…%100’e zaten ihtimal denmiyor. Üstelik konu hayati bir konuysa hesap makineleri yetmiyor endişemizi hesaplamaya!

Konu hakkında bilgisi olan %50’den bile korkmaz; zira %50 de olmama ihtimali vardır. Ama gel sen insanlara anlat! Akılları sıra pamuk ipliğiyle bağlı oldukları hayatlarını garantiye alacaklar ya tıbbi prospektüslerdeki milyonda bir ihtimalli endişe tablolarını ezberlerler.

Oysa o yüzdelerin hiçbirisiyle ölmezsin. Ha o yüzdelerle ölen var mıdır? Evet, ama milyonda bir ihtimalle ölenin hali de milyonda birdir. Sizleri nasıl kurtaracağız bu fasit çemberden? Olabilirmiş, ölebilirmiş, gelebilirmiş… Dedikleriniz ihtimal yokken de olabilir.

%10 ihtimal var denilen bir şeyde hayatınızı karartıyorsunuz…%10 %90’dan fazla mı yoksa? İhtimalin yüksek olması endişenizi arttırır, doğal bir şey. Ama daha buna gerek kalmadan bir ihtimalin var olması yetiyor size. Bu kadar ödlek olmayın! Hayatta bir ihtimal her zaman vardır.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..