Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '18

 
Kategori
Siyaset
 

İhtiyacımız Olan Muhalif Olmadan Muhalefet Etmek

Muhalefetin de iktidarın da yaptığı doğru şeyler vardır herhalde.

Muhalefet, iktidar doğru şeyler yaptığında “Bu yapılan doğrudur destekliyoruz”; ya da iktidar muhalefet için “Söylediğiniz bu şey doğrudur kabul ediyoruz” der mi, dedi mi?

Muhalefet böyle bir şey mi, bazıları doğru olsa bile iktidarın yaptığı her şeye yanlış demek.

Ya da iktidar böyle bir şey mi bazen muhalefet doğruları söylemiş olsa bile söyledikleri yanlış demek

Türkiye’de muhalefetin iktidarın yaptığı hiçbir şeyi beğenmediğini görüyoruz, iktidarın da muhalefetin söylediği hiçbir eleştiriye hak vermediğini.

Demokrasi kültürü yok ondan, ne olmuş yani biriniz ülkeyi yönetiyor diğeriniz muhalefetteyseniz.

Bu ülkenin partileriyiz ülkeyi yönetene başarılı olması için destek olsak, o da bizim görüşlerimize değer verse, eleştirmemiz yüzünden değil gerçekten başaramıyorsa gitse.

Ülkeyi yönetenlerin başarısız olması için çalışılır mı ya, nasıl bir düşünce bu! Ya da muhalefet doğru eleştirilerde bulunuyorsa dikkate alınmaz mı?

Hükümetler başarılı olamıyor, ülke ilerleyemiyor. Destek olursun yardımcı olursun buna rağmen başaramazsa sen geçersin. Başarısız olsun da ben başa geçeyim denir mi? Başarısız olduğu zaman sadece o kaybetmiyor ülke de kaybediyor.

Ve halk AKP’yi başarılı diye değil inat uğruna destekliyor sanki başarılı değil çünkü. Bırak biraz da başkaları yönetsin. İnsanımız bilinçli değil maalesef. Başarılı olamazsa ona da güle güle, biz halkız kimseye mahkûm ve mecbur değiliz, görüyorsunuz Korkut’u sağına da soluna da restini çekiyor, siz de öyle olacaksınız.

Yok dindarmış o yüzden bendenmiş, ne demek benden senden… Bizim için hizmet yapıyorlar, kim başarırsa o gelir. Bu işin sağı solu inananı inanmayanı yok. Ülkenin haline bak ya!

Ve biliyor musunuz sorumlu iktidardakiler değil onları seçen bizler. Ben bir AKP’linin AKP’yi eleştirdiğini görmedim. Bu nasıl şey ya!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..