Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '09

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

İkinci ARGE toplantısı, Erdemli'de ses getirdi...

İkinci ARGE toplantısı, Erdemli'de ses getirdi...
 

İkici ARGE toplantısına Erdemli'de yoğun ilgi oldu.


Geçtiğimiz ay içerisinde ilki yapılan ARGE toplantısının ikincisi Mersin'in Erdemli İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Düzenli olarak yapılması konusunda karar birliğine varılan ARGE toplantılarının geleceği hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu toplantıların hiçbir siyasi amacının bulunmadığını, her toplantıda konuşulan ve bundan sonra da konuşulacak olan tek konunun “Erdemli” olduğunun altını çizdi. Erdemli için kafa yormaya gönüllü herkesle ARGE çatısında buluşabileceklerini belirten Mükerrem Tollu, “her kim olursa olsun, statüsü, yaşı, kimliği vs fark etmez; eğer bir proje ile gelirse ve proje onay görürse, o kişinin ismi o projeyle Erdemli’de yaşatılacaktır. Erdemli ile ilgili her projeye açığız” diye konuştu. Erdemli’nin kaybedecek bir saniyesinin bile bulunmadığını ifade eden Tollu, yaptığı açıklamada şu noktalara değindi:

“Biz buraya, “Erdemli ve geleceği” haricinde hiçbir amaçla toplanmıyoruz. Hep belirttiğimiz gibi; amacımız Erdemli’nin ufkunu açmak ve gelişimine bir nebze de olsa katkıda bulunmak. ARGE biriminin kurulması konusunda seçimlerden önce söz vermiştik. Allah’ın yardımı ile Erdemli’de bu ilki gerçekleştirdik. Toplantılarımız başladı. Düzenli olarak devam edeceğiz bir manilik çıkmazsa. Toplantıya katılanlar Erdemli gönüllüleridir. Bu toplantılarımıza bilim adamlarımızda katılıyor, esnaflarımız da… Bir şeyler üretmek isteyen herkese kapımız açık. Diyoruz ki: “Gelin, Erdemli’mizi el ele güzelleştirelim, geliştirelim.””

Limon’un bir marka haline getirilmesi konusunun ağırlık kazandığı toplantıda, konu hakkında çeşitli fikirler dile getirildi. Erdemli’nin bir sembolünün olmadığı ve Erdemli’yi tanıtıcı, Erdemli’yi anlatan bir simgenin ikonlaştırılması konusunda karar birliğine varıldı. Aynı zamanda, Türkiye’nin limon ihracatının yüzde 65’nin Erdemli’den karşılandığı dile getirilen toplantıda, bu durumun Türkiye’de bilinmediği, bunun için acilen çalışmalara başlanması gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.

Toplantıda konuşulan ve görüş birliğine varılan bir diğer konu da “Erdemli’de asker aileleri ve öğrencilere burs imkanı sağlayacak bir vakfın ya da derneğin kurulması” oldu. Bu konuda da çalışmaların başlatılması için her türlü desteği vereceklerini belirten Başkan Tollu, belediyece üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceklerinin taahhüdünde bulundu. Toplantıların son derece verimli geçtiğine değinen Tollu, sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı:

“Erdemli için bir şeyler yapmak hakikaten keyif verici bir durum. Böyle oldukça da daha çok şevke ve azme sahip oluyor, daha çok çalışma ihtiyacı duyuyorsunuz. Erdemli gerçekten böyle bir organizasyona sahip olmakla çok şanslı. Erdemli için ne gerekiyorsa yapılacak. Belediye olarak, tüm halkımızla birlikte hiç kimseyi ayırt etmeden kentimize sahip çıkacağız.”

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..