Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '17

 
Kategori
Futbol
 

İkişer gol atıldı, ama 3 puan Fenerbahçe'nin...

İkişer gol atıldı, ama 3 puan Fenerbahçe'nin...
 

Advocaat’a ne demeli?

Kulübeye baktığında sanki sadece kaleci Fabiano’yu görüyordu. Yoksa, aksayan, gezinen futbolculardan üçünü değiştirmeyi düşünürdü.

Advocaat ne dedi?

"İnsanların şunu anlaması gerekir. Akhisar, tüm gücünü sahaya yansıtıyordu. Hücuma yönelik değişiklik yapsak olmayacaktı. Volkan Şen'i almak istediğimde 2. golü attık.”

Advocaat’ın dediklerinden anlaşılan, özellikle geridekiler yeterliydi. Demek ki, Advocaat, maçı farklı bir gözle izliyor.

*****

“Fenerbahçe hata yapmadı."

Telefonuma düşen bir haber başlığı…

Skor, Kjaer’in hatalı pasıyla süren, Volkan Demirel’in, Cikalleshi’yi formasında çekerek yere indirmesiyle penaltıya yol açan atak sonrasında gelen golde kalsaydı ne olacaktı?

İşin aslına bakılırsa, daha çok “hata” yapan Fenerbahçe, “hata”ları tam değerlendiremeyen Akhisarlı futbolcular oldu.

Fenerbahçe, alttaki takımlar karşısında öteden beri zorlanıyor. Akhisar maçı da bunlardan biriydi. Maçın geneline bakıldığında, sunulan, ayağa gelen fırsatları harcama bakımında Akhisar öndeydi. Lopes’in kendi kalesine attığı gole diyecek, bunda “kusur” arayacak bir durum yok. Lopes’in attığı gol için “Olur böyle vakalar” demek en uygunu.

Akhisar Yardımcı Antrenörü İrfan Saraloğlu’nun, Fenerbahçe için, "Çok yumuşak bir Fenerbahçe çıktı karşımıza!” demesi düşündürücü.

Öteden beri, özellikle Kadıköy’e gelen takımlar, hakemlerin engin hoşgörüsü sayesinde, sert ve kışkırtıcı oynuyorlar. Bundan kazançlı çıkanlar da rakipler oldu. “Çok yumuşak” olmayı, birçok futbolcunun kart sınırında olmasına bağlasak mı bağlamasak mı?

Her zaman kaçıran, hayıflanan, Fenerbahçe olmayacak ya…

*****

Lig, akla gelmeyen bir durum olsa da bu hafta bitse, bundan hoşnut olanlar/ olmayanlar olacaktır.

Kuşkusuz, bu da, hangi açıdan bakıldığına bağlı. Sözgelimi Fenerbahçe taraftarını ikiye bölersek, “bölünme” görüntüsü verildiği için “ayırmak” sözcüğünü kullanamadık, “muhalif” kesim, bu bitmeden hiç hoşlanmaz!. Çünkü onlar için, umut vermeyen futbol, giden puanlar, Aziz Yıldırım’a yüklenmek için bulunmaz fırsat… Ana kesime gelince, bu yıldan umutlarını kestikleri, takımlarının daha fazla yıpranmaması, başka hüzünlerin olmaması için, onlar, bitsin isterler.

Ya rakipler?

Onlar da “muhalif”lerle aynı yönde düşünüyor olmalılar!.

Son söz:

Önümüzdeki 3 hafta, sonuçlar ilginç olur mu olmaz mı bileyemiz ama, zevkli maçlar izleyeceğiz gibi...

 

https://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutce@yandex.com

 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..