Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '13

 
Kategori
Güncel
 

İleri Demokraside "demokratikleşme paketi" ne iş ?

İleri Demokraside "demokratikleşme paketi" ne iş ?
 

PANDORA'NIN KUTUSUNDA SADECE UMUT KALMIŞTI!


2020 Olimpiyat bozgunu ve Suriye ile savaşma hayallerinin suya düşmesiyle son umut terör örgütünün “çekilmeyi durdurduk” tehdidiyle bir telaş hazırlanan “Demokratikleşme Paketi”ne geldi. Paketin bugün yarın kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

İyi de hani bu ülkede İLERİ DEMOKRASİ   vardı? İleri demokraside “demokratikleşme paketi” ne demek oluyor? Eğer biz hala demokratikleşmeye çalışıyorsak  o halde bu nasıl bir ileri demokrasidir? Demek ki daha bir türlü demokratikleşemedik ki boyuna paketler hazırlanıyor!

Taksim Gezi olaylarının hala süre duran  etkisi, protestolar ve haksız yere öldürülen nice genç insanlarımızın kanı yerde dururken kimyası iyice bozulmuş ve raydan çıkmış bu iktidarın ağzıyla kuş tutsa bile dünyada ve ülkemizde olumlu bir puan kazanması artık çok geçtir. Çünkü artık bundan böyle yapacağı her olumlu girişim bile kuşkuyla karşılanacak, herkes bunun altında bir çapanoğlu aramaya kalkışacak, spekülasyon ve komplo teorileri çoğalacaktır.

Adeta intihar edercesine  tüm dünya ve yurt içinde büyük ölçüde prestij ve saygınlık yitirmekte olan AKP  hükümetinin bir an önce istifa ederek seçimlere kadar görevini geçici bir hükümete devretmesi en mantıklı seçenek olarak gözüküyor. Bu hem toplumsal gerilimi düşürecek, hem de seçimlerle ilgili ileri sürülebilecek şaibeleri ortadan kaldırabilecektir. Son olarak da şu soruyu soralım: Eğer Suriye’de Sarin gazını kullananların Esad’a karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu (!)  adı altında toplanmış olan paralı askerler ve teröristlerin olduğu ortaya çıkarsa  ne olacak? Dış İşleri Bakanının bu öğlen yaptığı “Türkiye hiçbir zaman savaş çağrısı yapmadı” açıklaması doğrudur! Türkiye ve Türk halkı “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesi gereği her zaman barıştan yana olmuştur, ama AKP hükümetinin savaş çığırtkanlığı yaptığını Sağır Sultan dahil olmak üzere artık tüm dünya biliyor. Kaybeden AKP’dir.

 
Toplam blog
: 129
: 1871
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1968 yılından bu yana dinler tarihi, mitoloji, sosyoloji, antropoloji, dinbilim, teozofi, metafiz..