Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

İlesam ve Dünya Yaşlılık Derneği el ele, gönül gönüle

İlesam ve Dünya Yaşlılık Derneği el ele, gönül gönüle
 

RESİM: PAPATYA650 "Ve ihtişamlı geceden geriye hafızalarda tüm güzelliğiyle yer alan renkli bir resim ile gök kubbede billur bir avize gibi asılı alkış sesleri kaldı."


“Güzel gençler birer hediyedir,

Güzel yaşlılar yaşlanmasını bilen sanat eserleridir.” 

09 Mart 2012 tarihinde Dünya Kadınlar Günü ve Yaşlılar Haftası nedeniyle düzenlenen “Genç Büyükler Şiir ve Müzik Dinletisi”görkemli geçti. Organizasyonunu  İLESAM (İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) ve Dünya Yaşlılık Derneğinin üstlendiği etkinlik A-City AVM Salonunda yapıldı.

Şiir ve Müzik Dinletisine ilgi oldukça büyüktü. Ankara’dan ve çeşitli illerden A-City toplantı salonuna gelen İLESAM üyeleri, birbirleriyle buluşup sohbet etme şansını da yakaladılar. Konser boyunca İLESAM üyeleri, Dünya Yaşlılık Derneği üyeleri, davetli konuklar  keyifli dakikalar geçirdiler. 600 kişilik salonun tamamının dolu olduğu ayakta kalan konukların olduğu da göze çarptı.

İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksızile Dünya Yaşlılık Derneği kurucusu Umut Çınar günün anlam ve önemine istinaden birer konuşma yaptılar. Parmaksız ve Çınar, gün gelip hepimizin yaşlanacağını dile getirerek yaşlılarımıza sahip çıkmamız gerektiği hususunu vurguladılar.

Şef  Naci Tuncel yönetimindeki Dünya Yaşlılık Derneği Dostlar Korosu birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. Zaman zaman o doyumsuz şarkılara eşlik eden konuklar  çok sevilen şarkıların güftelerinin şairleri ile tanışıp o eşsiz eserleri sahiplerinin sesinden dinleme şansını da yakaladılar.

“Vurgun Sayılır” Cemal Safi’nin, “Dediler Zamanla Hep Azalırmış Sevgiler”  İlter Yeşilay’ın, “Hicran Saati” Mehmet Nuri Parmaksız’ın ve Abdullah Satoğlu’nun sesiyle önce şiir olarak buluştu konuklarla. Sonrasında ise müzikle birleşerek ruhları şenlendirdi.

“Nihansın Dideden, Rüya Gibi Her Hatıra, Senede Bir Gün, Gurbet İçimde Bir Ok, Çökertme, Nasıl Geçti Habersiz, Benzemez Kimse Sana, Gel Bana Gel Bana, Gönlüm Seni İstiyor” koronun seslendirdiği parçalar arasındaydı.

Bazı eserler ise bestekârların yorumuyla renk kattı geceye.

Kahramanlık türkülerini gazi yorumcularının sesinden dinlemek ise bambaşka bir duygu yoğunluğu yaşattı konuklara.

Şiirler, şarkılar ve müziğin muhteşem buluşması konuklara keyifli dakikalar yaşattı.

Gecenin sunumu,  TV  ve Müzik Eğlence programı sunucu ve yapımcısı, oyuncu, yorumcu Serap YENİCİ tarafından yapıldı.Yenici, zarafeti, şıklığı, zaman zaman şarkılara eşlik etmesi ve  şarkılar arasına serpiştirdiği şiirler ile de ilgi topladı.

AnkaraHalk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar“Babaannem” isimli şiiriyle, küçük hanımefendi Sude ise “Hatırla Sevgili” isimli şarkıyı seslendirerek geceye renk katan konuklar arasındaydı.

Dünyada ve Ülkemizde yaşlıların-engellilerin rahat yaşayabilecekleri, üretime katkıda bulunabilecekleri, sağlık sorunlarını kolayca çözebilecekleri, yaşamayı tercih edecekleri bir şehir olmasını amaçlayarak Amasya’nın  örnek bir yerleşim yeri olarak tanınmasını sağlamayı hedeflemiş ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından verilen “Yaşlı Dostu Kenti” unvanını almak için başvuruda bulunan “Yaşlı Dostu Kenti Amasya” projesinin mimarlarına bu anlamlı günde birer plaket takdim edildi.

Yaklaşık üç saat süren muhteşem konserin ardından bu etkinliğe yürekten destek verenler hep birlikte sahnede yer aldı ve  “Kara Bulutları Kaldır” aradan isimli parçayı seslendirerek bir kez daha yüreklerini ortaya koydular.

Dizelerden, notalardan süzülen ölümsüz nağmeler gelip yerleşti yüreklere defalarca kez.Ruhlar, musikinin devası şifası ile beslendi, kulakların pası silindi, gönüller bayram etti, şarkılarla eğlenildi, şarkılarla efkârlanıldı, belki uzaklara dalınıp gidildi, belki bir anı hatırlandı, hayallere dalındı belki de, kim bilir?

Ve ihtişamlı geceden geriye hafızalarda tüm güzelliğiyle yer alan renkli bir resim ile  gök kubbede billur bir avize gibi asılı alkış sesleri kaldı.

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..