Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

İletişim genlerinin kod yazım arızaları

İletişim genlerinin kod yazım arızaları
 

Bu neyi değiştirir diye sorabilirsiniz. Potansiyelinizi kullanmanızı.


Her zaman tamamen pozitif olmayı hedeflemeyin. Bu, yemek menusunu tatlıdan veya sebzeden oluşturmaya benzer. Pozitiflik ancak karşıtı ile bir arada bulunursa anlam kazanır. Negatifliği kavram olarak sevin. Dengeli bir biçimde sevmeyle nefret etmeyi, bir ararada bulundurmayı ancak bu yolla becerebileceğiz.

Stres, kaygılar, korkular veya yüksek kıvraklıkta bir zekâ başarılı bir iletişimi engeller veya gelen bilginin bozularak veya işe yaramaz bir halde değerlendirilmesine sebep olur.

Aynı şekilde varlık, güzellik veya üstün yetenek de başarılı bir iletişimi engeller karşıdan gelen bilgilerin, heyecanın ve enerjinin işe yaramaz bir şekilde algılanmasına yol açar.

Bu neyi değiştirir diye sorabilirsiniz. Potansiyelinizi kullanmanızı. Her an atışa hazır tutulan bir yay bir süre sonra gerçek işlevini yerine getirmesi gerektiğinde probleme yol açacaktır. İletişim karşılıklı alma vermeden ibaret değildir. Buna eklenmesi gereken en önemli şey bu alma verme eylemlerinin aynı zamanda bir güç değiş tokuşu olduğudur.

İletişim dilinde sadece pozitif veya negatif enerjiye yönelmek sürekli gerili bulunan yay örneğine benzer. Bir süre sonra biraz daha gerilecek veya boşalacak yer kalmamış anlamına gelecektir. Bu sizi yorgun savaşçı durumuna düşürdüğü için kime ve nereye teslim olacağınızı sadece karşı tarafın yeteneğine bırakmış olacaksınız.

Bunun ne anlama geldiğini ne ölçüde gergin ve dolu olduğunuzu ölçerek anlayabilirsiniz. Kendinizi tanımlamada uygulayabileceğiniz çok basit bir matematiksel yol bulunmaktadır. Buna potansiyeliniz kullanma sınırlarını da ekleyebilirsiniz. Güzellik, yetenek, iletişim becerileri, yaratıcılık, cesaret gibi özelliklerinizi kendinizce puanlayın. Değerlerinizin tamamının 10 puan olmasına imkan yoktur, kendinizi kandırmayın. Bu puanların toplamı sizin toplumsal basamağınızı ve yayınızı ne kadar gergin tuttuğunuz belirleyecek ve buradan da iletişiminizin kaliteli ve gerekli biçimde yürütmenin matematik sırlarını keşfedeceksiniz demektir.

Aynı zamanda bunu yakın veya uzak ilişkilerde bulunduğunuz insanlara da uygulayarak puanlayasbilirsiniz. Örneğin vefa puanını on üzerinden 3 olarak değerlendirdiğiniz bir arkadaşınızdan vefa dolu geri dönüşler bekleyerek hayal kırıklığı yaşamamış olursunuz, aynı zamanda ona ne ölçüde ve hangi konuda vefa borçlanması yapabileceğinizi anlarsınız.

Örneğin, kibar biri ile karşılaştığınızda hemen yelkenleri indirmeyin. Kibarlıkla ilgili ölçümünüzü sadece size yönelik olanla değil çevrenizdekilere karşı uzak, yakın tanıdık veya tanımadık diğer insanlarla olan ilişkilerinden sonra verin. Puanını kaçtan başlatacaksınız. Jestlerin değeri kaç puan sizce? Her aksilikte burnunuzun dibinde mi bitiyor? (Bu onun bütün planını sizin üzerinde yaptığını gösterecek, ama niyetleri konusunda fikir vermeyecektir) Bunu için başka ölçümlere ve kriterlere ihtiyacınız olacaktır. Kısacası o bir kibarlık budalası mı? Yoksa herkese hak ettiği ölçüde ilgi duyan bir centilmen mi? Unutmayın sizin ona verdiğinizi heyecanın yüksekliği de onun bir dönem yanınızda olsun olmasın kibar davranmasına yol açabilir. Gerçek deneyimler ve ortamlarda yaşamadan hemen karara varmak doğru değildir.


Kendinizin de dışa dönük ilişkilerinde ne ölçüde kibar olduğunuzu da düşünün. Çünkü aşkın ortaya çıktığı ilk günlerde "İnanmıyorum her şeyimiz ne kadar da birbirine benziyor!" yanılgısı sizi sadece ilişkinizin devamında yanıltabilir. İletişiminde yumuşak bir akış yaşayan iki kişinin ilişkilerinin uzun sürmesi imkânsızdır. (yaratıcı ilişki gelişiminden söz ediyorum) Annenizle babanızı düşünün. Birinde az olan şey diğerinde mutlaka fazladır, yani aynı veya eşit değildir. (BAşta böyle olmasa da yıllar bunu o hale getirmiştir)

Gen kodu arızalarının kısa sürede tamir şansı yoktur. İçe kapanıklığın göstergesi olan kendinize benzeyen eş arayışı, sizinle bütünleşecek bir ayniyet değil, sizi tamamlayacak olan negatifinizi bulmak zorundasınız. Bir oranda karşı özelliklerinizi aradığınızı unutmayın.

Negatifinizi bulmak için pozitif yanlarınızı iyi tanımanız gerekiyor. Evrende hiç bir zaman iki pozitifin, iki kurucunun veya iki negatifin bir arada uzun süre barındıkları görülmemiştir.

Önemli olan gen kodlarınızı tespit etmektir. Bu tespitleri doğru kullanmanız durumunda bir süre sonra karşılaştığınız insanların önünüzde saygıyla tebessüm ettiğinizi görmeniz hayal değildir. Altın kural
Her başlangıç sadece iyi bir başlangıçtır devam etmek ise başka bir şeydir. Bir ilişkiye devam etmek evrensel bir sorumluluk almaktır. Mutlu ve başarılı ilişkiler kurmak iiçin gerekli ölçüleri ve puanı tamamlamayanları iletişim merdivenlerinizin üst basamaklarına tırmandırmayacaksınız, altın kural bu.

Bu kuralı bozduracak çok şeye sahipsiniz. Tutkunuz, şehvetiniz, aşkınız ve zayıflıklarınız. Herkese bunlardan farklı dozajlarda bir harman gerekmektedir. Zaten bu nedenle çevremizde çok sayıda aynı değerde ve güvende insan tutamayız. İnsan sayısı çoğaldıkça hesaplamalarımızın şaşması ihtimali yükselmektedir.
Örneğin aşık olmaya veya evlenmeye aday on kişiyi çevrenizde tutamazsınız. Bu sayıyı en aza indirmelisiniz. Bu sayının indirilmesinde gözlemlerinizden başka bir şeye güvenmeyin.

Onun hakkında başkalarına soru sormayın, onun hakkında konuşmalarına izin vermeyin. Evren sizi birçok yoldan deneyecek şaşırtıcı engeller ve yanıltıcı işaretler gönderecektir. Onun hakkında bir şeyler dinlemek zorunda kalırsanız kayda geçmemeyi öğrenmenizi öneririm. Unutmayın o sadece sizin içindir. Bunun kararını da sadece siz verebilirsiniz. İletişiminizin başarısı sadece onu dinlemektir. Dinlemek sadece anlattıklarını duymak için değildir, bu aynı zamanda anlatmadığı şeyleri de anlamanızı sağlar. Emin olun bunu başarabilirsiniz.

Başka birinden onu dinlemeyi kabul ettiğiniz düşünelim. Bir şey kazanamayacaksınız, fikir sahibi olamayacaksınız. b Şuna inanın ki başkalarından dinlemeden de onun hakkında mesajları en doğal haliyle alabilirsiniz, her insan ayrı gen kodlarından, duygulardan, beğenilerden ve iletişim dilinden oluşur. Bunu bilin yeter. İstemeseniz de özel mesajlar değişik yollarla size gelecektir. Aşk en büyük enerji ve iletişimdir bunu unutmayın. Üreme ve devamlılık evrenin sırrıdır. Evren bu sırrını korumak için sizinle zaten işbirliği yapacaktır. Siz sakin olun, havayı koklayın, kendinizi kapatmayın. Hiç bir şey için sizin son şansınızmış gibi düşünmeyin. İlham, sezgi ve duygularınız en üst seviyedeyken hiç bir şeyi gerçek görünümle algılayabileceğinizi düşünmeyin. Bunun aynen böyle sürmeyeceğini düşünmek gibi.

Yeterli tutunma ve iletişim yolları yaratılamayan ilişkiler yüksek duygu yoğunlukları biter bitmez hüsrana uğramakta
gecikmezler. Bu durumda ısrarcı olmanın faydası yoktur. Olayı ancak soğumaya bırakabilirsiniz. Bedeninizin salgıladığı hormonlar bazen sizi yanıltsa da gerçek budur. Biraz zaman sizin kodlarınızı yeniden düzenleyecektir.
Onunla yüksek seviyede ve her alanda bütünleşmemelisiniz. Bütün bunlardan daha önemlisi kendinize ilişkinizi gereksiz uzatma mesajları vermeniz durumunda belki çok yakınınızdan geçen bir başka güzel enerjiyi ve duyguyu kaçırabilecek olmanızdır.

Okul boyunca, tatillerinde, iş yaşamında birbirinden ayrılmadan yaşayan iki arkadaşın duyguları o denli bütünleşir ki bir gün aynı erkeğe aşık olma oranları inanılmaz yüksektir. Bu, birbirine çarparak daha çok büyüyen öylesine bir enerji yaratır ki değil üç yılını ömrünü büyük bir sevgiyle bir arada geçirmiş insanlarda bile ölümcül nefret ve düşmanlık duygusu yaratabilir. Uzaktaki bir insan size nefret duyacak verilere sahip değildir. Nefret ve düşmanlık yakın ve aynı platformlarda bulunmayı gerektirir.

"Gereksiz uzun zamanları ve dikkati tek bir eşe vermek iletişim genlerinin en önemli kod yazım bozukluğudur."
Duygularınız bulutlarda gezerken bile ayaklarınızı yerden koparmamaya özen gösterin. Sizi oralara çıkaran enerji bittiği gün aşağıya inmenin zorluğunu her zaman hesaplayın. Bu nedenle birisiyle evlenmek, uzun bir ilişki amaçlamak ve onu çok sevmek istiyorsanız ona ve kendinize ekstra zamanlar ayırın. Bunu üstelik kurallara bağlayın.

Onunla bütün olduğunuzu hissettiğiniz ölçüde zayıfsınız demektir. Bütünlük hissi zayıflıktır aynı zamanda. Evren sizden bütün olmanızı değil a ayrı varlık ve kimlik olmanızı bekliyor. O varken de yaşamınızda başka önem sıraları ile başka insanlar olmalıdır. Bunu hem o hem siz hissetmelisiniz.

Geçici bir gen kodu arızanız nedeniyle bir arada olduğunuzu anladığınız insandan yeni öfkeler ve kırgınlıklar oluşturmadan ilk fırsatta uzaklaşmanız en güvenli ve sağlıklı yoldur.



 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..