Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

İlginç bir aday belirleme yöntemi

İlginç bir aday belirleme yöntemi
 

Denizli’nin dokuz ilçesinde ön seçim kararı alan MYK Çivril’de anketle aday belirlenmesi yöntemini tercih etmiş. Bu durumda öteki partilere oy verecek olan seçmenler, zayıf gördükleri aday adayından yana tavır takınarak, kendi partilerinin kazanabilme şansını artırma yoluna gitmeyi düşünmezler mi?

Bu durumla ilgili bir anımı paylaşmak istiyorum.

Yerel seçimde belediye başkan adaylığı için adım geçmektedir. Öteki partilerin adayları hemen hemen bellidir.

Beldemde görevde olan belediye başkanı rahatsızlığını öne sürerek istifa etmiş, yerine üyeler arasında yapılan önseçim sonucuna göre A seçilecekken, muhalif meclis üyelerinin desteği ile, kendi ifadesi ile kalleşliği ile  B seçilmiştir.

B’nın öteki belediye meclis üyeleri C ve Ç ile pazarlıklarını bir partili ayarlamış söylentiye göre her ay maaşından C’ye yedi yüz elli, Ç’ye beş yüz lira vereceğini gösteren senetler düzenlemiştir. Ayrıca Ç’ye  bir de ev yaptırıverme sözü verildiği söylenmiştir.

B, üç buçuk yıl başkanlık yapmıştır bu biçimde. Bu sürede kasabanın yaklaşık bir trilyon liraya mal olan içme suyu getirtilmiş, iki yüz milyar liraya Beko iş makinesı (kazıcı) satın alınmış, çarşı içine otuz altı milyar liraya iki adet ışıklandırma amaçlı metal direk dikilmiş, yüklü miktarda da önceki dönemden kalma borç ödenmiştir.

Seçiliş biçimi ile; belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları ve halkla ilişkileri ile halkın ve partililerinin antipatisini kazanmıştır, başkanlığı süresince.. Ancak o yine de ısrarla belediye başkan adayı olmak istemektedir.

Bir mevlid yemeği esnasında “Destekleyin ben sizin adayınız oluvereyim, Ne yapacağız, kasabayı çoluğa çocuğa, tefecilere, hırsızlara mı bırakacağız “  diyen E ile,  iki dönemdir  belediye meclis üyeliği yapan F ilçede tanıdıklarından biri olan parti yönetim kurulu üyesi Y’nin yanına, partili kimlikleriyle giderler. Hiç utanıp sıkılmadan, yüzleri kızarmadan; hiç şansı olmayan B ile seçimi kazanabileceklerini, benim aday gösterilmem halinde kaybedeceklerini anlatırlar.

Y de hiç araştırmadan soruşturmadan karşımızdaki adayın seçilmesine yarayacak bu öneriyi telefonla Ankara’ya iletir. Parti bu nedenle aday ismi belirleme konusunda çok yavaş davranır. Bu durum partinin beldede seçim yitirmesinin önemli nedenleri arasında yerini alır.

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..