Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

İlginç meslekler

İlginç meslekler
 

Çörek otu uzmanı: Hz. Peygamber’in ölümden başka her derde deva dediği bu mucizevi tohum, hem tohumu, hem öğütülmüş unu hem de yağı ile birçok derde deva. Başta astım ve polen alerjisi olmak üzere alerjik hastalıklara, saç dökülmesine ve kepeğe karşı da etkili. Yurtdışında, özellikle Uzakdoğu’da özel çörek otu terkipleri, buhuru, yağı, özü, kremi ve damıtılmış konsantreleri revaçta. Ama bizde bir uzmanı bile yok.

Bebek bezi uzmanı: Çocukların kendilerine güvenlerini geliştiren bir unsur bebek bezleri. Hatta öğrenme seviyelerini etkileyen, büyüyünce huysuz olup olmayacaklarını belirleyen bir ayrıntı. Daha çok emici, daha kuru, daha sağlıklı bezler üretiliyor. Ama piyasa hâlâ birçok gelişmeye aç. Daha keşfedecek çok şey var. Anne-babalar, çocuklarının sağlığı ve huzuru için daha fazlasını ödemeye hazır. Siz yeter ki bir şeyler bulun ve geliştirin.

Kündekârı uzmanı: Dünyanın en prestijli mesleklerinden birisi olan, değişik geometrik şekillerin çivisiz ve tutkalsız bir biçimde iç içe geçirilmesiyle yapılan kündekâri sanatı da yok oluyor. Camilerde minber ve sütunlarda kullanılan bu yapının, bir ustası ya da tarihî eserleri bire bir modelleyecek bir uzmanı yok denecek kadar az. Batı, sadece dinî binalar için değil, sosyetenin evleri için de özel tasarım kündekâri yapıtlar istiyor.

Eski eser-tarihi elyazması kitap uzmanı: Dünyanın en büyük müzelerinde, milyarlarca dolarlık tarihî eserler koruma altında. Bu eserlerin yıpranmasına karşı, kitapların çürümesine karşı bir yöntem bulanlar hep yabancılar. Batı’da tarihî eserler için, eserin içerik ve değerine ve menşeine göre ahşap muhafaza yapan şirketler bile var. Özel tasarım koruma kılıfı ve kabı yapıyorlar.

Hediye uzmanı: Batı dünyası hediyeye de, paketine de büyük önem veriyor. Yurtdışında büyük hediye mağazaları, dünyanın sayılı tasarımcılarına ve modacılarına özel siparişle hediye yaptırıyorlar. Hatta yeni moda olan son trende göre; kişiye özel tasarım-kişiye göre hediye kuralı, hediyenin en iyisi olarak kabul ediliyor. Gençler siz de dünyanın en güzel hediyeleri için sıra dışı tasarımlar geliştiren bir uzman olabilirsiniz.

Banyo ürünleri tasarım uzmanı: Ünlü tasarımcı Ross Lovegrove, Türk hamamından esinlenerek yeni bir banyo kültürü oluşturmaya çalışıyor. Lovegrove, “Çok zengin olmadıkça Türk hamamının bir kopyasını evinizde yaratamazsınız. Ama o sosyal ruhu yakalamaya çalışıyorum. Banyonun evin daha yaşayan, yaşanan bir alanı olması fikrinden hareket ediyorum.” diyor. Hayal gücünün zenginliği ile sınırlı Banyo dünyası kendine farklı tasarımlar oluşturacak gençleri ve projelerini bekliyor

İlginç mesleklerde yaparakta güzel paralar kazanabilirdiniz bu yazı dizisini www.zaman.com.tr aldım.sizlerle paylaşmak istedim.çok değişik ve türkiyede çok bulunmayan bu meslek guruplarına ek iş veya bu yönde çalışılabilinir diye düşünüyorum.Herkese iş hayattında başarılar dilerim.

 
Toplam blog
: 41
: 1831
Kayıt tarihi
: 26.12.06
 
 

hayattttt  ..