Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '07

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
1852
 

Duvaklı hindi

Duvaklı hindi
 

Afyonun meşhur yemeklerinden duvaklı hindi diğer ismiyle şepitli hindi tarifini sizlerle paylaşmak ve bu güzel lezzetli yemeği hazırlamanızı dilerim.

Malzemeler:

1 ADET ORTA BOY HİNDİ

2 SU BARDAĞI UN

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

YETERİNCE UN

TARİFİ: Hindi üzerini örtecek kadar su ilave edilerek haşlamaya bırakılır. Şepitler(yufkalar) için tuz un kulak memesi kıvamına gelecek şekilde hamur yapılır. Bu hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır ve 25-30 cm yağsız olarak sacda iki tarafı kızartılır. Kaynamış hindi suyuna şepitler batırılıp tabağa çok şeklinde yerleştirilir. Arasına hindi eti konulup katlanır ve sıcak olarak servis yapılır üzerine isteğe göre karabiberde eklenebilir.

Bu yemek hindi veya kazlarla ve kışın yapılan bir yemektir. Rahmetli anneannem çok güzel yapardı. Bu yemeğin püf noktası şepitin güzel ıslatılmasından yatar. Eğer şepit hamur haline gelirse pek güzel olmaz onun içi şepit iyi kızartılıp güzelce ıslatılması gerekir.

foto: hanifenin tariflerinden alımıştır.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 41
Toplam yorum
: 118
Toplam mesaj
: 64
Ort. okunma sayısı
: 1805
Kayıt tarihi
: 26.12.06
 
 

hayattttt  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster