Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '14

 
Kategori
Anne-Babalar
 

İlk ne zaman beraber diş hekimine gidiyorsunuz?

İlk ne zaman beraber diş hekimine gidiyorsunuz?
 

Dişlerin koruma altında olsun...


Sevgili Okurlar; 

Diş Sağlığına önem vermek benim için çok önemli. Ben çürüksüz olmak istiyorum. Tüm aileminde çürükten uzak kalması için en üst düzeyde dikkat gösteriyorum. Sağlık bilinci bebeklikte başlıyor. 

 

Sağlıklı diş ve diş etlerinin ilk adımı bebeklik döneminde başlıyor.

Yaz boyunca tüketilen soğuk ve asitli içecekler, dondurma ve şekerli gıdalar çocukların dişlerinde hasarlara neden olabiliyor. Dışarıda geçirilen uzun zamana bağlı olarak, ağızda oluşan bakterilerin tam temizliği yapılamıyor. Diş temizleme alışkanlığı kazandırılan çocuklar ileri yaşlarda da sağlıklı dişlere ve diş etlerine sahip olurlar. Çocuklar için günde üç kez fırçalamak ağız ve diş sağlığınızı korumak için yeterli değil. Ağız ve diş sağlığı dediğimizde bütünüyle ağzın sağlığından bahsediyoruz. Sağlıklı bir ağız, dişlerin üzerinde çürük, plak bulundurmayan, diş çevre dokularında hastalıklı bir durum olmayan, kokusuz ağızdır.

Diş çürüğüne neden olan en önemli nedenlerden biri de çok fazla ara öğün tüketilmesi ve şekerli ve karbonhidratlı gıdalar yenmesidir. Sürekli atıştırmaktan dolayı asitli ortamda kalan dişler zaman içerisinde çürümeye yüz tutuyor. Bu nedenle, Diş Dostu logolu ürünler ara öğünler için önem kazanıyor.

Şemsiyesi ile dişleri asit yağmurlarından koruyan logonun bulunduğu ürünlerin ağız- diş sağlığı açısından güvenli olduğu bilimsel testler ile kanıtlanmıştır. Diş Dostu logosu, üzerinde bulunduğu ürünleri diğerlerinden farklı kılan bir kalite markasıdır. 

Lütfen çocuklarınızı ilk dişleri çıkar çıkmaz diş hekimine götürmeyi ihmal etmeyin.  Diş Dostu tarafından onaylanan  klinikler, çocuklarınızın dişlerinin çürümemesi için neler yapmaları gerektiğini biliyorlar. Düzenli diş fırçalamanın yanında, yüzey örtücü ve flor kullanıyorlar. Nasıl doğru diş fırçalanacağını en ince detaylarına kadar anlatıyorlar. 

 
Toplam blog
: 7
: 240
Kayıt tarihi
: 13.06.14
 
 

Sosyoloji eğitimi aldım. Toplumu analiz etmeyi ve ona göre dünyamız için faydalı projeler üretmey..