Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

İlk yarı değerlendirmeleri - Fenerbahçe

Futbol takımları ne yaparsa yapsın taraftarlarını şaşırtmayı başarıyor. Bu şaşırtma genellikle başarı beklentisine karşılık verememek şeklinde olur ama sezonun ilk yarısı sonunda Fenerbahçe bunu beklenti üstü başarısı ile yaprı. Zira sezon başlarken ortalama bir Fenerbahçe taraftarı takımının sadece birkaç puan farkla da olsa ilk yarıyı lider kazanmasına razı olacakken sarı lacivertliler bu işi, her anlamda en yakın rakibi olan Galatasaray’dan tam sekiz puan önde olarak yerine getirdi.

Sezonun ilk yarısının Fenerbahçe adına özeti  “takım oyunu” olabilir. Ancak bu takımı sadece sahadaki 11 veya kadrodaki  18 futbolcu ile sınırlı tutmak doğru olmaz. Teknik ekibinden idarecilerine, büyük küçük demeden her maç tribünleri dolduran taraftarlarından maçlarda en az futbolcular kadar emek harcayan amigolarına kadar geniş bir takımın bu başarıda payı var.  

Sarı lacivertlilerin ligin ilk yarısındaki başarısını sadece rakiplerinin çeşitli nedenlerle yaşadıkları puan kayıplarına bağlamamak gerek çünkü Ersun Yanal’ın öğrencileri, rakiplerin kayıplarından bağımsız bir şekilde, kendi işlerini iyi yaparak on yedi hafta sonunda son yılların rekoru sayılabilecek bir puanla devre arasına girmeyi başardı.

Futbolda başarının tek bir sebebi yotur. Nitekim sarı lacivertlilerin bu seneki iyi performansı da Aykut Kocaman’ın emeklerinin, Ersun Hoca’nın aklının ve futbolcuların gayretinin bir sonucu.

Geride kalan haftalarda Fenerbahçe’nin takım olarak kendisini diğerlerinden ayıran özelliği saha içi uyumu ve kendisine çok ekstra puan kazandıran fizik kondisyonu olurken bu başarının bazı isimleri bir adım öne çıkarması da kaçınılmazdı. Nitekim Caner, Mehmet Topal, Kuyt, Webo ve Emenike hem oyun planlarına sadakatleri hem de bireysel performaslarıyla takımlarına diğerlerinden bir miktar daha fazla katkı sağladı.

Fenerbahçe’nin sezonun ilk yarısındaki başarısına Avrupa’da olmamak, iyi bir kadroua sahip olmak, şanslı olmak gibi nedenler bulmaya çalışabilirsiniz fakat bazen sonuç nedenlerden daha önemlidir ve bugünkü gerçek, herkesin üzerinde hem fikir olduğu üzere, Fenerbahçe’nin sezonun ilk yarısında rakiplerinden çok daha iyi bir performans gösterdiği, ikinci yarı için ise tarftarlarına sekiz puanlık farktan daha çok performası ile umut verdiğidir.

Can.nizamoglu@gmail.com

Twiter:_acn_  

   

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..