Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '07

 
Kategori
Eğitim
 

İlköğretim de çalışma ortamının başarıya olan etkisi

İlköğretim de çalışma ortamının başarıya olan etkisi
 

Her öğrenciyi başarıya götüren ilk yol verimli ders çalışmasıdır, planlı ve düzenli çalışmanın yolu da nasıl bir ortamda çalışıldığıdır. Bir öğrenci için çalışma ortamı çok önemlidir. Bu yüzden çalışma odası hazırlanırken öğrencinin ilgi ve zevkini göz önünde bulundurulmalıdır..

Çalışma odasında bir masa bulunmalıdır. Masa pencereden uzak olursa öğrenci ders çalışmaya daha çok yatkın olur. Öğrenci koltuk türü yumuşak oturaklarda oturmamalı, çünkü yumuşak, konforlu oturaklar öğrenciyi gevşemeye iter. Uykusunu getirebilir.

Çalışma odasında küçük bir kütüphane bulunmalıdır. Kitaplıkta sadece ders çalışma kitapları ve kültür kitapları olmalıdır. Bunun dışında, çalışma sırasında kullanılacak kâğıtlar ve diğer malzemelerde kolayca ulaşılabilecek bir yerde bulunmalıdır. Ders çalışma masasının üstü her zaman düzenli ve sade olmalıdır. Masa üzerinde o an çalışılacak konuya ait kaynaklar, en gerekli yardımcı materyaller ve uygun bir ışık bulunmalıdır.

Bu odada yatak, televizyon, kasetçalar gibi öğrencinin her an çalışma motivasyonunu bozabilecek, eşyalar bulunmamalıdır. Televizyon, öğrencinin zamanını büyük ölçüde sessizce çalan, bir zaman hırsızıdır. Öğrenci televizyon programlarında seçici olmalı yararlı programları seyretmeli, ama bu da bir plan doğrultusunda yapılmalıdır. İzlenecek programlar ders çalışmayı aksatmayacak şekilde özenle seçilmelidir ve belirlenen süreler aşılmamalıdır. . Öğrenci çalışma odasına girdiğinde yalnızca dersi düşünmeli ve zamanla çalışma odası öğrenci için ders çalışmaya bir uyarıcı etken durumuna gelmelidir.

Öğrencinin başarısı gerekli şartların oluşturulmasıyla mümkündür. Gerekli şartlardan biri de çalışma ortamıdır.

 
Toplam blog
: 25
: 3797
Kayıt tarihi
: 23.07.07
 
 

İlk öğretim beşinci sınıf öğrencisiyim. Okumayı yazmayı seviyorum. Sanırım aranızdaki en küçük blo..