Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

İmam'ın ordusu sınav sorusu olursa

Eh okuldan boş kalan zamanları değerlendirmenin en iyi yolu hafta içindeki tek boş günde en azından öğlene dek uyumaktır deyip bugün saati kapatıp uyumaya devam ettim. 

Öğleden sonra uyanıp her gün rutin olarak yaptığım gibi ana haber kaynağımız! Twitter'a ve diğer gazetelere göz attım. Twitter'da #dokunanyanar başlığı altında binlerce tweet girilmiş. Okuyup anlam vermeye çalışıyordum ki gazetelerin birinde Ahmet Şık'ın basılamadan baskın yemiş kitabı İmam'ın Ordusu'nun taslaklarının internete düştüğünü öğrendim. Başta Twitter olmak üzere her yerde kitabı indirip okuyanlar yorumlar yapıyordu. 

Bu internet öyle bir dünya ki herşey mantar gibi çoğalıveriyor! Kitabın sahte taslakları bile çıkıp yayılmış internette. Artık, kitapla ilgili tartışmaların yerini ortada dolaşan kopyaların hangisinin gerçek olduğu tartışmaları almıştı. Sitede linkler, pdf adresleri, 'mailine yolladım'lar havada uçuşuyordu. 

O an tek düşündüğüm kitabı okuma isteğiyle yanıp tutuşuyor olmamdı. Tabii Twitter'daki kitabı indirenlerin de suçlu! sayılacağı konusundaki tweetler kafamı iyiden iyiye karıştımıştı. 

Şu an akşam oldu ve herkes hala kitapla ve kopyalarla ilgili tartışıyor. Benimse merak ettiğim şeyler var. Bu kitap henüz basılmadan baskın yiyip toplatılmadı mı? Amaç kitabın yayılmasını ve dağılmasını engellemek değil miydi? O halde bu nüshaları internete kim sızdırdı? İnternet üzerinden dağılımı normal dağılımdan 30 kat hızlı olmadı mı? Medyaya bu kadar yansıyan bir olaydan sonra kitabı merak etmeyenler bile merak etmeye başlamadı mı? Ve kitabı indirenler suçlu sayılıyor mu? 

Zamanınız başlamıştır. 

Süreniz 360 dakika. 

İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. 

Bilemediğiniz soru olursa boş bırakın. Elbet geri döner cevaplarsınız. 

Başarılar. 

 
Toplam blog
: 7
: 611
Kayıt tarihi
: 23.03.11
 
 

Bahçeşehir Üniversitesi'nde İletişim Öğrencisi PR + AD. Blogger. Writer...