Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '10

 
Kategori
Bilim
 

İnançlı olmanın, dua etmenin gücü bilimsel olarak ispatlandı !

İnançlı olmanın, dua etmenin gücü bilimsel olarak ispatlandı !
 

İnançlı olmak, Yaradan'a sığınıp, tüm güçlüklerin üstesinden gelmektir.


Günümüz insanının en büyük sorunu, depresyon ve stres... Uzmanlara göre inançlı olmak, dua etmek, tüm olumsuz düşünceleri, olumluya çeviriyor...

Sheffield Hallam Üniversitesi’nden bir araştırmacı, dinin özellikle hangi tarafı ile akıl sağlığı arasında bağlantı olabileceği konusuna eğilerek bir araştırma düzenledi. Araştırma sonucunda, dua ile dini içerikli sosyal toplantılara katılmak kıyaslandığında; kişisel dua etmenin akıl sağlığı üzerinde daha fazla pozitif etki gösterdiği sonucuna varıldı.

Yakın zamanda akıl sağlığı ve din hakkında bir kitap yayımlayan Akıl sağlığı Kurumundan yetkili Mental Health Foundation; , kişisel manevilik (spirutualite) ve hayat felsefesi olanların stresle daha kolay başa çıkabildiklerini söyledi.

Geleneksel olarak değil de kalpten dindar olanların olayların sebepleri ve hayattaki rolleri hakkında daha geniş bir bakış açısına sahip olduklarını ve böylece akıl sağlığı sorunları yaşama yüzdelerinin de çok daha az olduğunu sözlerine ekledi.

ABD ve İngiltere'de yapılan araştırmalarda da; hastalar için dua etmenin, hastaların rahatsızlık belirtilerini azalttığı ve iyileşme sürecini hızlandırdığı sonucu elde edilmiştir.

Michigan Üniversitesi'nin araştırmasına göre; dindarlarda depresyon ve stres daha az görülürken, Chicago'daki Rush Üniversitesi'nin araştırmasına göre, düzenli olarak ibadet ve dua edenlerin erken ölüm oranı, dine bağlı olmayanlara göre yüzde 25 daha az olarak tespit edilmiştir.

Bu konuda The New York Times gazetesinde yer alan bir habere göre ise; bugüne kadar dua ve hastalıkların iyileşmesi arasındaki bağlantıyla ilgili olarak yapılan bazı önemli araştırmaları ve sonuçlarına göre; Dua okuyan kalp hastalarının, ameliyattan sonraki birkaç yıl içinde ölüm oranlarının yüzde 30 daha az olduğu tespit edilmiştir.

Duanın, inançlı olmanın gücü; elbette ki sadece bu yapılan araştırmalarla sınırlı değil…

Ancak tüm bu örnekler, dua ve inançlı olmak ile çeşitli hastalıkların arasındaki bağlantının ispatlarından...

Bazılarının söylediği gibi dini yaşamak, insanda strese neden olmuyor... Bilakis, inanmak, dinini yaşamak mutluluğun anahtarı...

Aslında çok uzağa gitmeye gerek yok; sadece kendi içimize bakmamız bile yeterli... Dua ettiğimiz zaman, Yaradan’a sığınarak O’nun gücüyle rahatlamıyor muyuz?

İnanan ama gerçekten inanan insan, ne türlü zorlukla karşılaşırsa karşılaşsın, isyan etmiyor. Neden benim başıma geldi? demiyor, strese girmiyor.

Oysaki dinden uzak insanların en büyük yanılgılarından biri, bu dünyadaki hayatı kalıcı zannetmeleri ve aslında bir denemeden geçirilmekte olduklarını unutmaları... Dolayısıyla dünyayı ebedi bir yaşam yeri gibi algılayıp, hırsa kapılarak, strese girmeleri...

Samimi iman eden bir kişi, her zaman Allah'a dua etmeli ve Allah'tan gelecek her karşılığa razı olmalıdır.

Kuran'da pek çok ayetle bildirilen dua ibadetinin, günümüzde bilimsel olarak da faydalarının ispatlanması elbette ki Kuran'ın mucizevî özelliklerinden biridir.

‘’Bana dua edin, size icabet edyim.... ‘’(Mümin Suresi 60).

"...Rabbime dua ediyorum. Umulur ki, Rabbime dua etmekle mutsuz olmayacağım." (Meryem Suresi, 48)

Sevgi ve ışıkla.

 
Toplam blog
: 287
: 13046
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..