Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '07

 
Kategori
Haber
 

İnceden bir dokundurma...

İnceden bir dokundurma...
 

İngiliz esirlerin geri verilmesi haberini okuyanlarınız bilir. Gelişen olayları kısaca bir hatırlayalım. İran, 23 Mart'ta Basra Körfezi'nde devriye gezerken karasularını ihlal ettikleri iddiasıyla Devrim Muhafızları tarafından 15 İngiliz askerini esir almıştı. Aradan geçen yaklaşık 12 günün sonunda İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, İngiltere'den bir daha karasularına girilmeyeceğine dair yazılı güvence aldıklarını, 15 askerin İngiliz halkına bir hediye olarak serbest bırakıldığını belirtti.

İngiliz askerlerin serbest bırakılmasında inceden de bir mesaj, bir ders vardı. Ahmedinecad, İngiliz askerlerinin İran karasularını ihlal etmeleri nedeniyle gözaltına alındıklarını anımsatarak, "İslam Cumhuriyeti hükümeti ve İran halkının, bu konuda haklı olduğumuz ve onları yargılama hakkına sahip olduğumuz halde, Hz. Muhammed'in doğum günü, Hıristiyanların Paskalya ve Musevilerin Fısıh bayramları şerefine 15 İngiliz askerini affettiğini açıklamak istiyorum. Bu af, İngiliz halkına bir hediyedir" dedi. 3 büyük dine gösterilen saygı ve İngiltere’ nin sömürdüğü , saldırdığı ülkelerde gösteremediği insanlığı gösterdi, İran. Ben burada İran devletini savunmuyorum ama, kişilerin dini inançlarına saygı gösterildiği de açıktır bu olayda.

Hz. Muhammed’ e yapılan hakaretler az değil, geçtiğimiz günlerde şahit olduk çoğumuz. İslam dininin son elçisi, güzel ahlaklı ve kusursuz idareci Hz Muhammed (SAV)’ e yapılan hakaretlere karşılık böyle bir ders verilmesi inanın beni de şaşırttı ve İslam dini adına güzel bir davranıştı. Dilerim dünyada bu günden sonra sevgi ve barış adına benzer olaylara daha çok rastlarız.

Kaynak: Yazıdaki bazı bilgiler Milliyet.com.tr’ den alındı.

 
Toplam blog
: 82
: 1963
Kayıt tarihi
: 13.10.06
 
 

Müzik ve amatör fotoğrafçılıkla ilgileniyorum. Yazma isteği içimde vardı. Mutlaka bir gün düşünce..