Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '18

 
Kategori
Güncel
 

İngilizce Kitapları Sezonu Açıldı

İngilizce Kitapları Sezonu Açıldı
 

İthal Yabancı Dil Kitapları ile Türkiye Soyuluyor mu?

Halkın her kademesinin artık tasarruf veya daha az ithal ürün kullanmaya, yurtdışı turlarını iptal ettirmeye kısacası döviz gerektiren alışverişlerde mümkün olan en akıllıca yöntemi seçmeye çalıştığı şu günlerde hız kesmeden ithalatı devam eden sektörlerden birisi de ithal yabancı dil elbette İngilizce kitapları.

Öyle ki iki yüz gram kâğıda sıkıştırılmış kitaplara altı yüz lira civarında paraların ödendiği şu günlerde fiyatlar daha da göze çarpıcı bir şekle bürünüyor.

İçinde ne olabilir ki diyebileceğiniz kitapların Türk Milli Eğitim Sistemine kattığı şeyler gerçekten İngiliz, Anglo-Sakson sistemini desteklemekten başka ne anlamı olabilir diye düşünüyorum ama ciddi bir cevap bulamıyorum. Bulabilen varsa anlatırlarsa mutlu olabilirim

İngilizce kitaplar kaynak kitap söz konusu olunca asla eleştiri konusu olmayan tek konu İngilizce konusu ve bu konuda Türk halkı İngiliz “Anglo Sakson” sistemine olan borcunu ödüyor ve karşılığında da ilk beş yüz üniversite arasında bir üniversitemiz yok ve kitap, İngilizce kaynak meselesi sadece işin başlangıç noktası. Eğitimde ülkece transfer ettiğimiz değerlere karşılık ciddi bir üretimin gerçekleşmemesi ancak ihanet ve ithalatın bombardıman gibi yağması hayal boyutlarını aşıyor, kimileri bunun ciddiyetini algılayabiliyor.

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..