Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

İngiltere baharı Arap baharından fazla çiçek açtı

İngiltere baharı Arap baharından fazla çiçek açtı
 

İngiliz Baharı yakında İspanya, Fransa ve alman baharına yol açar...


Arap Baharından sonra İngilere'ye de Bahar geldi(!)

Libya, Tunus, Mısır, yemen ve Suriye gibi yüzünü ve gücünü Çin, Rusya Federasyonu, Venezuella, Kuzey Kore gibi şer(!) odaklara çeviren ülkelere Facebook ve Twitter aracılığı ile Batı'dan ithal Bahar getirilmişti. 

Hatırlanacaı üzere önce Tunus seçildi, merkez üssü Tunus seçilen deprem Mısır, Libya, Yemen ve Mısır gibi Batı karşıtı ülkelere de sıçratıldı. Yüzbinlerce insan ya öldürüldü ya göç ettirildi yada devlet başkanları tutuklandı suikastler yapıldı. 

Arap ülkelerine Baharın geldiği falan yok, o ahar gelseydi Suudi araplara, Kuveytlilere de gelirdi. Oralara bahar gelmesin diye Facebook ve Twitter'ın fişi çekildi. Eh neticede trilyonlarca petrol ve Hac geliri dolarları Batı bankalarına faizsiz yatıran sonra bu faizsiz yatırılan paraları İsraili düşük faizle satan bu batı bankaları istemezlerdi musluğun kapanmasını. 

Ekonomik yönden hızla çöküşe giden Batı'yı artık ne Suudiler ne Kuveytliler kurtaramıyor. 

Ekonomik kara delik gün geçtikçe byüyor ve Batılılar eski refah dolu günlerini aramaktalar. 

Peki Batı neden bu hale düştü? 

1-Batı'nın etkin tüketim ve üretim nüfusu gittikçe yaşlanmakta bu yaşlanmışlık aftif ekonomiyi yavaşlatıyor, Batı'nın su anda ekonomisine en büyük katkıyı kendi içlerinde artan göçmen sayısıdır. 

2-Eylül 11 de yapılan saldırılar yüzünden islama ve Müslümanlara açılan savaş ters tepti. Müslümanlar ne Batıyı nede Batı'nın mallarını almamaya, ucuz çin mallarına kalitesizde olsa yönelmeye başladı. ürünlerini İslam ülkelerine pazarlayamayan batılı şirketler işçi çıkarmayla veişlerin bozulmasıyla gün geçtikçe daha kötü bir duruma düştüler. 

3-Özellikle Ortadoğuda İsrail'in adaletsiz politikalarınada ses çıkarmayan Batıya inanılmaz bir öfke vardı. Yukarda adları sayılı ülkelerde Rusya, İran ve Venezuellaya olan yakınlık dahada arttı. Bu Batıyı endişelendirdi. 

4-Siyasal başarısızlıklar ekonomi yıkımlarıda getirdi ve muslukları kesilen tembel Yunanlılar bu krizin en zayıf halkasıydılar ve çöküverdiler. Yunanistandan Başlayan Yunan Sonbaharı şu anda ingilterede. 

İngiltere ve AB çok daha kötü günlere gebe. 

Yunan ve İngiliz ayaklanmaları tüm Avrupayı saracağa benziyor. 

Peki çare var mı? 

Evet, çare var, her zaman belittiğim gibi AB Avrupada 1945 sonrasında barışın oluşmasına katkı sağlayan bir birlik ve yıkılması 3. Dünya savaşına yol açar, Birliğin ayakta kalması, tekrar ekonomik ve siyasal güç olabilmesi için dinamizme ihtiyacı var, bu birlik şu an genişlemesini durdurmakla kendisine ihanet etti. 

AB, başta Türkiye'yi olmak üzere hemen Sırbistan'ı, Bosna Hersek'i, Kosova'yı Birliğe almalıdır. Derhal, Ermenistan ve Azerbaycan ile müzakereleri başlatmalı ve Mutlaka Rusya Federasyonu, Ukrayna, Beyaz Rusya ve Kazakistanla üyelik için ön adımları atmalıdır. Bu ülkelerin AB'ni Dünyanın en büyük en demokatik ve en güçlü hale getirip Çin'in devasa gücüne Hindistan'ın ondan daha büyük olabilecek enerjisine karşı ancak bir duruş sergileyebilir. 

Bu söylediklerim yapılmazsa AB'ni yıkım ve ayaklanmalar bekliyor, AB zaman içinde çökerse tüm kıtada tekrar etnik ve dinsel çatışmalar kaçınılmazdır. 

İngilteredeki sonbahar çok çabuk AB ayazına dönüşebilir. 

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..