Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '09

 
Kategori
Güncel
 

İngiltere Sesim'izi alkışladı

İngiltere Sesim'izi alkışladı
 

Sesim Bezdüz, başarısı ile İngiltere'de büyük ilgi gördü


Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı 7’nci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Sesim Bezdüz, Galler Kraliyet Ailesi tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen Llangollen Uluslararası Müzik Festivali’nde 16 yaş altı karışık solo enstrüman yarışmasında 300'e yakın katılımcı arasında birinci oldu.

İngiltere’nin Galler bölgesinde, Dünyanın en önemli müzisyenlerinin de sahne aldığı Llangollen Uluslararası Müzik Festivali’nin Prens Charles’ın başkanlığı ile bu yıl 63. sü gerçekleştirildi. Sesim Bezdüz , 2000 kişilik konser salonunda gösterdiği performansla, babası Dünyaca ünlü tenorumuz Bülent Bezdüz kadar iddialı olduğunu ispat etti. Türkiye’nin uluslararası platformda başarı ile temsil etme yolunda müthiş başarıya imza atan11 yaşındaki Bezdüz , Festival jürisinden aldığı güzel eleştirilerin yanı sıra, izleyicilerden de müzikalitesi ve sempatik tavırlarıyla bol bol alkış aldı. İngiliz BBC ve Galler TV kanallarıyla ile röportajlar gerçekleştirdi. Sesim Bezdüz Önümüzdeki günlerde Ünlü Kemancı Natalia Boyarski'nin de usta sınıfına katılmak üzere İtalya'ya gidecek.

Luciana Pavarotti’nin kariyerinin başlangıç noktası olarak da bilinen Llangollen Internatıonal Music festıval’inde her yı Pavarotti adına bir de gece düzenlenmekte. Köklü organizasyon olarak da bilinen Festival zaman içinde, Mtislav Rostropvitch, Yehudi Menuhin, James Galway, Montserrat Caballe, Luciana Pavarotti, Jose Carreras, Angela Gheorghiu, Nigel Kennedy, Placido Domingo, Kiri te Kanawa, Bryn Terfel, Katherine Jenkins, gibi dünyaca ünlü müzisyenleri de ağırladı.

SESİM BEZDÜZ:

1997' de Mersin'de doğdu. Müzisyen bir ailede doğan Sesim Bezdüz , müziğe 4 yaşında keman öğretmeni Annesi Reyhan Bezdüz'ün koro şefliğini yaptığı Mersin Devlet Opera ve Balesi'nde adım attı. La Boheme ve Tosca temsillerinin yanı sıra birçok konserde de korist ve solis olarak görev aldı.

Lili Tchumburidze'nin de yönlendirmesiyle 6 yaşında kemana başlayan Bezdüz, 2008 yılında Albert Markov'un Master sınıfına katıldı, Borodin ve Gurcu Quartet'in üyelerinden Konstantin Vardeli'yle çalıştı. Kısa bir süre önce Dünyaca ünlü şef Viladimir Jurovski ve Londra Flarmoni Orkestrası konzertmeister'i Peter Schoeman'la da çalışma imkanı buldu.

Halen Mersin Konservatuvarı'nda öğrenimini sürdüren Sesim Bezdüz 6 yıldır Lili Tchumburldze'nin keman öğrencisidir.

detay haber ve görüntü için http://www.sonbulten.com/haber1.php?id=2441

 
Toplam blog
: 10
: 1285
Kayıt tarihi
: 10.02.07
 
 

Her insanın anlattığı gibi, okumayı yazmayı seven, gezen dolaşan, mutlu anlarını ölümsüzleştirerek f..