Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '13

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

İngiltere vizesi başvuruları için tercüme zorunluluğu

İngiltere vizesi başvuruları için tercüme zorunluluğu
 

Türkçe-İngilizce Tercüme


Bazıları seneler önce yaptıkları İngiltere vizesi başvurularına atıfta bulunup kendi tecrübelerini yeni başvuru sahiplerine empoze etmeye çalışarak, “ben hiçbir belgemi tercüme ettirmeden ibraz ettim, hepsi Türkçe’ydi ve vizemi aldım, tercüme gerekmiyor” gibi söylemlerle yeni başvuru sahiplerini yanlış yönlendirmekte ve başvuru sahiplerinin ret almasına neden olarak tekrar başvuru harcı ödemek zorunda bırakmaktalar. Tabi, uzman desteği almadan çevresindeki insanların tecrübelerine dayanarak başvuru gerçekleştiren, yanlış yönlendirilmiş başvuru sahipleri bu durumda hep mağdur oluyor.

Şunu önemle belirtmekte fayda var: ingiltere vizesi başvuru prosedürleri yaşanan suistimallerden dolayı sıklıkla değişmekte ve her geçen gün daha katı kurallar getirilmektedir. Dolayısıyla, hiçbir belgesini tercüme ettirmeden daha önce vize almış olan kişinin, İngilizceye tercüme edilmemiş Türkçe evraklarla yeni vize başvurunda bulunması halinde ret alması kaçınılmaz bir gerçektir. Dileyenler için, denemesi bedava demek isterdim ama maalesef öyle değil, denemesi vize harcı kadar ;)

Bir de arama motoru çeviri araçları ile İngilizce yerine Tarzanca tercüme ile başvuru sahiplerini mağdur eden sözde vize danışmanlık firmaları var. Aman onlara da dikkat edin!

İngiltere vizesi başvuru merkezi Worldbridge’in resmi web sitesinde tercüme ile ilgili açıklamalara buradan ulaşabilirsiniz. Linki tıkladığınızda açılacak sayfada “Destination Country” başlıklı açılan kutudan “United Kingdom” seçeneğini ve “Origin Country” başlıklı açılan kutudan ise “Turkey” seçeneğini seçerek “Go” butonuna bastığınızda açılacak sayfadaki Tercümeler kısmını okuyunuz.

Son olarak, danışmanlık desteği almadan başvuru yapan veya sözde vize danışmanlık firmaları ile başvuru gerçekleştirmiş başvuru sahiplerinin ret mektuplarından tercüme sorunsalı ile ilgili bölümleri aşağıda paylaşıyorum.

İngilizce bilmeyenler için: aşağıdaki resimlerde görülen “translation” kelimesi “tercüme”, “have not been translated” ibaresi ise “tercüme edilmemiştir” anlamına gelmektedir.

 

tercume 1 Tercüme

Tercüme eksikliği nedeniyle ret ile sonuçlanan başvurulardan bir örnek. Örnek.1

tercume 2 Tercüme

Tercüme eksikliği nedeniyle ret ile sonuçlanan başvurulardan bir örnek. Örnek.2

 
Toplam blog
: 26
: 4167
Kayıt tarihi
: 03.09.12
 
 

Birleşik Krallık Vize & British Council sertifikalı Eğitim Danışmanı ..