Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '08

 
Kategori
Spor
 

İnönü'de kim gülecek

İnönü'de kim gülecek
 

www.forumfutbol.com


Son yılların en çekişmeli sezonlarından biri yaşanırken, 4 takım da şampiyonluk yarışını sonuna kadar sürdürmeye niyetli görünüyor. Her hafta zirve yarışında hesaplar değişiyor ve 90 dakika soluk kesmeye devam ediyor. Özellikle Sivasspor’un üç büyüklere karşı gösterdiği mücadele sonrası zirve takibini sürdürmesi yarışı ilginç hale getiriyor. Üç büyük takımın taraftarları da “ eğer biz şampiyon olamıyorsak Sivas şampiyon olsun” görüşünde hem fikirler.

Beşiktaş taraftarıyla güzel

Şampiyonluğun en güçlü adaylarından Beşiktaş ve Fenerbahçe İnönü stadında karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe’nin Başiktaş maçına lider olarak çıkacak olması avantaj olarak değerlendirilebilir. Ayrıca Fenerbahçe üst düzey maçlarda daha iyi futbol oynuyor ve takım olarak da Beşiktaş’tan daha tecrübeliler. Ancak Beşiktaş’ın İnönü stadında farklı oynadığı da bir gerçek. Taraftarın gösterdiği yoğun ilgi karşısında coşuyor adeta siyah beyazlılar.

Kadro Zafiyeti sorun olabilir

Oturmuş takım düzeni ve kendine güvenen bir takım izlenimi veren Fenerbahçe, maça kontrollü oyun anlayışıyla çıkacaktır. Beşiktaş’ın kadro zaafları oldukça büyük handikap. Özellikle orta sahada bir türlü istikrar yakalayamayan Ertuğrul Sağlam’ın Fenerbahçe karşısında sakatlıktan yeni kurtulan Cisse ile oynamak zorunda olması orta sahada zorlanmalarına denen olabilir. Buna karşılık tartışmasız Türkiye’nin en iyi iki orta sahasıyla (Aurelio-Selçuk) maça çıkacak olan Zico daha avantajlı görünüyor. Bunun yanı sıra Bobo’nun kart cezalısı olması, Rikardinio’nun kadro dışı bırakılması Beşikta’ın hücum gücünü hayli düşürdü. Sağlam’ın elinde pek fazla kozu yok yani derbi öncesi. Fenerbhçe de ise sağ kanatın formda ismi Devid’in kart cezalısı olması ofansta sorunlara yol açabilir. Zico yine de meslektaşından avantajlı görünüyor elinde Maldonado, Kazım, Ali Bilgin gibi yıldızlar var. Sağlam’ı rahatlatan futbolcu ise ikinci yarıda takıma dahil olan ve her geçen gün daha iyi oynayan Holosko. Maçın kilit adamları arasında olacaktır Slovak yıldız. Zico’nun ise elinde Alex gibi bir yıldız var ve o yıldız her maçı çevirebilecek zekaya ve tecrübeye sahip.

Kalecilerin durumu belirsiz

Rüştü’nün sakatlığının atlatılmış olması Beşiktaş’ın en büyük artılarından biri olacaktır derbi öncesi. Büyük kaleciler büyük maçlarda sahne alırlar. Rüştü ise gerçekten kilit maçlarda takımının ciddi puanlar almasını sağlamıştı. Derbide de ona büyük iş düşeceğe benziyor. Rüştü’nün sakatlıktan yeni çıkmış olması sorun olabilir. Fenerbhçe’nin kalesini Volkan koruyacaktır büyük ihtimalle. Volkan’ın da kart cezası nedeniyle maç eksiğinin olması soru işaretleri yaratıyor.

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..