Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '08

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe İnönü'den şampiyon gibi döndü

Fenerbahçe İnönü'den şampiyon gibi döndü
 

www.internethaber.com


Fenerbahçe şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyete imza attı İnönü’de. Maça hızlı başlayan Fenerbahçe yıldız futbolcusu Alex’in ayağından bulduğu golle öne geçti. Beşiktaş Serdar Özkan’la eşitliği sağladı. Maça son noktayı koyan kaptan Alex, takımına 3 puanı getirdi. Geçen sezon olduğu gibi zor maçları lehine çeviren Fenerbahçe şampiyonluğa yürüyor... Zico'nun derbi karnesine bir zafer daha eklendi.

Beşiktaş ikinci yarıda yüklendi

Fenerbahçe tarihi zaferlerinden birisine daha imza atarken, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam etti. İnönü stadında maça müthiş başlayan Fenerbahçe kaptan Alex’in attığı 2 golle maçı kazanmayı başardı. Sarı lacivertliler şampiyonluk yarışında Beşiktaş’ı yarışın dışına iterek liderliğini korudu.

Fenerbahçe maça hızlı başladı ve maçın henüz başında Kazım’ın müthiş ortası ile buluşan Alex takımını öne geçirdi. Oyunun ilk bölümünde oldukça etkili olan konuk ekip bir çok pozisyonu es geçti. İlk yarının ortalarından itibaren silkinen Beşiktaş Fenerbahçe kalesine organize ataklarla gelmeye başladı. Özellikle Fenerbahçe’nin sol kanadından geliştirdikleri ataklarla etkili olmaya çalıştılar. Fenerbahçe’nin kullandığı her serbest atış tehlikeli olurken, Beşiktaş rakibin güçlü olduğu orta sahada top yapmakta oldukça zorlandı. Uzun toplarla Fenerbahçe kalesine oyunu yıkmaya çalıştılar, ancak dönen topları genelde Maldonado topladı. Beşiktaş’ın baskılı oynadığı dakikalarda gelmeyen gol, kaleci Rüştü’nün kurduğu çabuk oyun sayesinde geldi. Kazanmak için yüklendiği dakikalarda ise yedek golcü Semih-Alex paslaşmaları sonrası oluşan kontra atakta Semih’in asistini iyi değerlendiren kaptan takımını galibiyete taşıdı.

Hakem kararları çok tartışılacak

Selçuk’un yerine forma giyen Maldonado oyunda fazla görünmemesine rağmen mükemmel bir oyun ortaya koydu. Ayağına gelen her topu çabuk ve rahat alana taşımayı başardı. Orta sahayı paylaştıkları Aurellio’nun hücumlara daha fazla katılmasını sağladı. Ataklara pek katılmaması eleştirilen tek yönüydü.

Maçın hakemi Yunus Yıldırım 12 dakikalık uzatma ve gösterdiği gereksiz kartlarla maça damgasını vurdu. İki takım adına vermediği penaltılar da uzun süre konuşulacağa benziyor. Sahaya atılan yabancı maddeler de Beşiktaş seyircisine yakışmadı.

Maçın adamı. . .

Devid’in kart cezalısı olması nedeniyle ilk on birde başlayan Colin Kzaım maçın adamı oldu. Rakipleriyle girdiği her mücadele de ayakta kalmayı başardı ve Beşiktaş’ın sol kanadını adeta felç etti.

Maça damgasını vuran futbolcu Colin Kazım’dı. Beşiktaş’ın sol kanadını felç eden genç yıldız maçın ilk yarısında Baki tarafından ceza sahasında düşürüldü. Maçın hakemi Yunus Yıldırım bu pozisyonun es geçti. İkinci yarıda ise Holosko’nun önündeki topla ceza sahasında oynayan Kazım takımını neredeyse yakıyordu, ancak hakem bu pozisyonu da atladı. Baki ile girdiği mücadele seyredilmeye değerdi.

Beşiktaş yarıştan koptu gibi

Türksel Süper Lig’in 28. haftası geride bırakılırken Fenerbahçe 63 puanla liderliğini sürdürdü. Geçen sezonun benzeri bir şekilde zor diye tabir edilen maçları bir bir lehine çeviren Zico’nun öğrencileri şampiyonluğun en güçlü adayı olduklarını gösterdiler. Beşiktaş’ı ise zorlu günler bekliyor. Liderin 5 puan arkasında kalan siyah beyazlılar haftaya Sivassipor ile karşılaşacak. Son günlerin en formda futbolcusu Serdar Özkan’dan yoksun çıkacağı maçı kazanmak zorundalar. Art arta gelen puan kayıpları sonrası bir anda 4. sıraya gerileyen Beşiktaş’ta umutlar tükeniyor.

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..