Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '08

 
Kategori
Spor
 

Televizyonun köşesinde maçı izlemek

Televizyonun köşesinde maçı izlemek
 

Ligimizdeki futbol maçlarını canlı izlemenin üç yolu var:

1- Yayıncı kuruluşun abonesi olup Lig TV’den seyretmek.
2- Radyodan dinlemek
3- Televizyonun köşelerinde izlemek

Bunlar içinde en çok izleyicisi olan üçüncü yöntemdir. Birçok televizyon kanalı Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un maçları varsa, bu maçların sonuçlarını ekranın sağ veya sol üst köşesinde yayımlıyorlar. Bir gol olduğunda oradan sonucu görüyoruz ve maç boyunca son durumu izliyoruz.

Kimi kanallarda görüntü ekrandan gitmeden gollerin değiştiğini görüyoruz, kimi kanallarda bu iş biraz daha zor yapılıyor olsa gerek, önce görüntü kayboluyor sonra yeni durum yazılıyor. İzleyiciler de acaba hangi takım gol attı diye merakla bekliyor.

İlk yarı bittiğinde yazı kayboluyor, ikinci yarıyla beraber yeniden başlıyor. Maç bitince de sessizce yazı kalkıyor. Maçın başladığını, ilk yarı sonucunu, maçın bittiğini yazıyla haber vermeyi TRT’den başka hiçbir kanal akıl edemiyor. Kendi akıllarına gelmiyor, TRT’den görünce, biz de yapalım, demeyide mi düşünemiyorlar acaba?

Bu akşam Beşiktaş-Fenerbahçe maçını birçok izleyici gibi bende televizyon kanallarının üst köşelerinde izlemeye başladım. Fenerbahçe’nin gölü geldiğinde haberler vardı televizyonlarda ve golü Alex’in attığını söylediler. İlk yarı bitene kadar köşede 0-1 durumunu gördük.

Bugün saat 20 ile 21 arası dünya için 1 saat ışıklarımızı kapattık. Kardeşimde toplanmıştık, yeğenim ve halası çevreci eyleme destek olmamızı istediler. 1 saat boyunca ışıklar, bilgisayar, televizyon kapalı kaldı. Maçın durumunu öğrenmek zorlaştı. Komşu evlerden birinden 4-5 kişi Gooool diye bağırınca gol olduğunu anladım ama kim atmıştı? Sonunda telefonun fazla enerji harcamadığını düşünüp çevreci eyleme katılmayanlardan golü Beşiktaş’ın attığını öğrendim. Bir Fenerbahçeli olarak kötü haber almıştım. Bir süre geçtikten sonra, bu kez tek kişi Gooool diye bağırınca bu golün Fenerbahçe’nin olduğunu anladım. Komşu evlerden birinde, 4 Beşiktaşlı ve 1 Fenerbahçelinin birlikte maç izlediğini anlamış olduk. Başka ses gelmeyince maç böyle bitti diye düşündürken saat 21’de eylemimiz bitti. Televizyonun köşesinde hala sonuç vardı. Birkaç dakika sonra maçın bittiğini ve Fenerbahçe’nin İnönü’de Beşiktaş’ı 2-1 yendiğini öğrendim.

Bu sonuçla Fenerbahçe’nin 5 puan gerisinde kalan Beşiktaş’ın işi çok zorlaştı.

Ankara, 29 Mart 2008


 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..