Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

İnönü’deki Son Derbi Beşiktaş’ın

İnönü’deki Son Derbi Beşiktaş’ın
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


 

Galatasaray’ın Eskişehir deplasmanında puan kaybetmesi nedeniyle daha da kritik duruma gelen Beşiktaş- Fenerbahçe derbisi çok güzel bir mücadeleye sahne oldu. Karşılaşmayı son saniye golüyle kazanan Beşiktaş çok büyük bir avantaj elde etti.

Aslında maç başladıktan sonra Fenerbahçe’nin daha avantajlı olduğu hatta farka bile gidebileceği izlenimi oluştu. Çünkü sarı- lacivertliler Beşiktaş kalesinde özellikle 15.dakikadan sonra büyük bir baskı kurdular. Bu bölümde de iki gol buldular. Fakat bunlardan ilki ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Ancak pozisyonda ofsayt yoktu. Yani Fenerbahçe’nin nizami bir golü verilmedi.

  • öne geçen Fenerbahçe 25.dakikadan sonra durulmaya başladı. Beşiktaş da rakip kalede daha fazla etkili olmaya başladı. Nitekim 40.dakikada da beraberlik golü geldi.

İkinci yarı Beşiktaş etkili oyununu sürdürdü. Siyah- beyazlıların ilk yarıda en çok açık verdikleri yer sol kanattı. Gökhan Gönül bu kanadı Kuyt ile birlikte hallaç pamuğu gibi dağıttı. Samet Aybaba 59.dakikada Gökhan Süzen’i çıkarıp Emre Özkan’ı oyuna almakla doğru bir iş yaptı. Emre Özkan da oyunda kaldığı dakikalarda yaptığı kritik hamlelerle formayı bir daha kaptırmayacağını gösterdi.

Beşiktaş Niang’la galibiyet golünü buldu. Fakat iki dakika sonra kalesinde yine gol gördü. Bundan sonra maç yine hızlı bir şekilde devam etti. İki takım da beraberliğe razı değildi.

Aykut Kocaman 73.dakikada Cristian ve Meireles’i çıkarıp Mehmet Topal ve Caner’i oyuna alarak 4-4-2 şeklinde bir dizilişe geçti. Samet Aybaba ise bu hamleye Veli- Oğuzhan değişikliği ile cevap verdi. Bu değişiklik Aykut Kocaman’ın değişikliğinden daha verimli oldu. Oğuzhan oyunda kaldığı süre içinde iyi bir oyun sergiledi.

Kendi kalesinde çizgiden gol çıkaran Olcay, uzatma dakikalarında attığı golle Beşiktaş’a galibiyeti getirdi.

Beşiktaş’ta Fernandes etkili futboluyla göz doldurdu. Eski gücüne geri döndüğünü gösterdi.

Fenerbahçe ise ilk 25 dakikasında sahasına hapsettiği rakibinden üç gol yedi ve kaybetti. Sarı- lacivertliler bu maçla belki de şampiyonluğu kaybettiler.

Beşiktaş’ın kadro gücü şampiyonluk yarışını sürdürmeye yetecek mi? Bunu hep beraber göreceğiz. Ama gecenin asıl kazananı Galatasaray gibi gözüküyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..