Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İnsan kanı sudan ucuz

İnsan kanı sudan ucuz
 

Son zamanlarda özellikle de Mayıs ayından itibaren daha da tırmanan terörle karşı karşıyayız. Her gün biraz daha fazla teröre lanet yağdırıyoruz ve daha da yağdırmaya devam edeceğiz bu gidişle.

Terörün asıl amacı insanları korkutmak, sindirmek (pasifize etmek) ya da öfkelendirmektir. Öfkeli bir kişiyse kime ya da neye karşı tavır alacağını doğru bir şekilde irdeleyemez, düşünemez. Refleks olarak savaşır ya da kaçar. Kısacası, ”Savaş ya da Kaç” politikasını izler.

Bugünlerde ülkemiz kan ağlıyor, vatandaşlarımızın bağrı yanıyor. Şehit düşen askerlerimiz, evlatlarımız ve kişiler için. Her şehit haberinde, her patlama haberinde biraz daha öfkeleniyoruz. Giderek artan bu öfkemiz ise bizi daha bir paralize ediyor. Bunun sonucunda ise terör asıl amacına ulaşıyor. Neden mi? Çok basit. Düşünmemizi özellikle de sağlıklı bir şekilde düşünmemizi engelliyor. Biz, terörün neden ve nereden kaynaklandığını göremez, düşünemez hale geliyoruz. Ve bu film çok uzun yıllar boyunca memleketimin toprakları üzerinde değişik biçimlerde tekrar tekrar gösterime giriyor.

Terörün oluşmasına neden olan asıl etkenler nedir?

- Benim ülkemde korkunç boyutlara ulaşmış eğitim sorunu bulunmakta. Buna bağlı olarak da Doğu’da yaşayan, büyüyen bir çocuk ile şehirde yaşayan bir çocuk arasında ya da şehir de gecekondu da (varoşlarda) yaşayan bir ailenin çocuğu ile gelir düzeyi iyi ya da iyinin üstünde olan bir aile çocuğunun eğitim şartları arasında dağlar kadar fark var.

- Benim ülkemde yaşayan insanların sağlık güvencesi yok denilebilecek kadar az. Büyük şehirlerde adım başı bir hastahaneye rastlayabiliriz. Fakat, büyük bir kısmı Özel Hastahane. Devlet ve Üniversite hastahanelerinde ise sadece Emekli sandığı, S.S.K, Bağ-Kur’a bağlı kişilerin sağlık sorunlarına çözüm bulunmaya çalışılıyor.(o da yeni sağlık sistemi reformu ile tamamen çöktü ya da çökmek üzere)

- Benim ülkemde yaşayan insanların gelecek sorunu bulunmakta. Artık ülkemin insanı önünü göremez, yarınını bilemez duruma geldi.

- Benim ülkemde yaşayan insanlar büyük bir işsizlik sorunuyla karşı karşıya. Gençlerimizin, eğitimlerini bitirdikten sonra bir işe girip, giremeyeceği bilinmiyor bile. Zaten işsizlik öylesine büyük bir sorun haline geldi ki, geçtim ilkokul mezunlarını, üniversite mezunları bile iş bulamıyor. Üniversite mezunu olup ta taksi, dolmuş şöförlüğü yapan ya da asgari ücretle herhangi bir işte çalışan pek çok genç bulunmakta. Ve de bunlar işleri olduğu için kendilerini şanslı saymakta.

- Benim ülkemde yaşayan insanların gelirleri arasında korkunç uçurumlar bulunmakta ve her geçen gün daha da açılmakta. Dört kişilik bir ailenin insanca beslenmesi için yaklaşık 1 aylık mutfak gideri neredeyse 1.000-YTL’a dayanmış iken bu paranın dörtte biri ile ailesinin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan (yiyecek, kira, yakacak vb) kişiler bulunmakta.

Kısacası, sorun, sorun, sorun…

İşte bütün bu ve benzeri sorunlara acil çözüm planları bulunup, bir an önce yaşama (uygulamaya) geçirilmedikçe bu ülkede terör bitmez.

Kısacası, ülkemin doğusundan batısına kadar her yerinde çıkarcı, köşe dönücü kişiler varoldukça, uluslar arası arenada ABD vb. yaşadıkça, yaşanılan bu terörün sonu gelmeyecektir. Çünkü, ABD ile AB’nin kışkırttığı ırkçı eylemler “Yeni Dünya Düzeninin” bir uyarlaması ve sonucudur.

Yazımı bir dörtlükle bitirmek istiyorum.

Ama benim memleketimde bugün

İnsan kanı sudan ucuz

Oysa en güzel emek insanın kendisi

Kolay mı kan uykularda kalkıp

Ninniler söylemesi

(Ruhi Su)

(http://www.otuken.org)

var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-7006964-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..