Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Türkiye'de deniz kirlenmesi

Türkiye'de deniz kirlenmesi
 

Deniz ya da başka bir ifade şekliyle su kirliliğinin en yüksek düzeyde olduğu yerler daha çok körfezlerdir.

Denizlerdeki kirliliği de, hava kirliliğinde olduğu gibi düzensiz kentleşme ve sanayileşmeden kaynaklanan kirlilik olarak ikiye ayıramasak bile her iki kirlilikte birbiriyle çok yakından bağıntılıdır.

İzmit Körfezi: Körfezin kirlenmesindeki en önemli iki etken sanayi atıkları ve kanalizasyon suları (evsel atıklar) dır. Ayrıca, erozyonunda kirlilik üzerinde önemli etkisi vardır.

Gemlik Körfezi: Çeşitli sanayi tesisleri, zeytincilik ve sabunculuğun gelişmiş olması bunların yanı sıra kanalizasyon suları (evsel atıklar) suyun kirlenmesinde önemli rol oynamaktadır.

Gökova Körfezi: Buradaki termik santrallerin direkt olmasa bile zamanla denizi etkileyeceği ve suyun kirlenmesine neden olacağı bilinmektedir.

http://nukleer.greenpeace.org/

http://www.antalya.bel.tr

var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-7006964-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..