Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '08

 
Kategori
İnsan Kaynakları
 

İnsan kaynakları ofisiniz kaçıncı katta?

İnsan kaynakları ofisiniz kaçıncı katta?
 

insan kaynakları ofisiniz nerede ?


İnsan kaynakları alanındaki değişimler denildiğinde pek çok kişinin aklına değişen kapı isimlikleri ve kartvizit unvanları gelir. Bunların değiştiği yıllar oldu, peki uygulama da neler değişti?

İlan başlıkları değişti, personel işlerinin yürütülmesi istenen ilanların başlığı İnsan Kaynakları …………. arıyoruz oldu. Şirketler de iletişim becerisi iyi olan kişilere “sen herkes ile iyi diyalog kurabiliyorsun sen bu işi yaparsın” atamaları oldu. Şirket sahiplerinin yakın çevresinde işe yerleştirmesi gereken kişiler için alternatif bir departman oldu. Alt yapısı olmadan bu işi üstlenen arkadaşlarımız ne yaptı. En doğru soruyu sordu “İnsan Kaynakları Ne Yapar” bugün ülkemiz de interneti en çok kullanan çalışan kesimi insan kaynakları çalışanları sevinsek mi üzülsek mi bilemiyorum.

İnsan kaynakları ne yapar? Eğitim planlar… hadi eğitim planlayalım

İnsan kaynakları ne yapar? Performans ölçer… hadi performans sistemi oluşturalım

İnsan kaynakları ne yapar? İşgören seçer… hadi iş görüşmesi yapalım

İnsan kaynakları ne yapar? Kariyer planlaması yapar… hadi kariyer planlayalım

……………

……………..

Liste böyle uzar gider peki bunlar nasıl yapılır. Kitaplar taranır örnek uygulamalar toplanır para varsa dışarıdan yardım alınır. Yapılmayan ise, kurumu incelemek olur. İşletmelerin kültürleri kar kristalleri gibidir. Aynı sektörde aynı işi yapsalar da hatta aynı demografik yapıda olsa da bir işletmede işe yarayan bir insan kaynakları işlevi diğerinde işe yaramaya bilir.

İnsan kaynaklarının işletmelerde öneminin anlaşılabilmesi için; Katma değerlerini hissettirmeleri gerekir. Bunu sağlamak için de insan kaynakları, ofislerinde form üretip sistem kuran sosyal faaliyetler planlayan bir departman kimliğinden çıkıp sahayı okuyan anlayan yorumlayan ve yönlendiren strateji geliştiren, kimi zaman işi zenginleştiren kimi zaman işi basitleştiren bir departman kimliğine bürünmelidir.

İşte bu yapıldığında üst yönetim katında olmayan insan kaynakları ofisleri üst yönetim katına, odalar son karar noktası odaların yanı başına taşınacaktır.

 
Toplam blog
: 2
: 1718
Kayıt tarihi
: 06.09.08
 
 

Bir zamanlar en büyük hayalim Endüstri Mühendisi olmaktı. Şimdi 14 yılı geride bıraktım mesleğimde. ..