Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '15

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İnsan kaynakları yönetimi & astroloji

İnsan kaynakları yönetimi & astroloji
 

Eski zamanlarda Personel Yönetimi olarak bilinen İnsan Kaynakları, gelişen modern zamanla birlikte yenilenmiş ve daha fazla önem kazanmıştır.  Yenilenen iş piyasası ve rekabet ortamı, işçi ve işveren haklarını düzenli bir sistemde yürütmeyi gerektirmiştir. Kaynağı insan olan, işletmelerin organizasyon faaliyetlerini düzenleyen ve gelişimlerine öncülük eden İnsan Kaynakları Yönetimi, işletmenin kalbidir. İK’nın temel amacı; işgücünü oluşturan insanın güvenli ve sağlıklı bir ortamda çalışmasını sağlamak, çalışanların bilgi ve becerileri doğrultusunda işletmeye olan katkılarını maksimum düzeye çıkarmaktır. Bu amaçlar gerçekleştiğinde, işini güvenli ortamda severek yapan işçiler, bağlı oldukları firmaların başarısını ve kazancını gözle bir görülür bir şekilde artırmaktadır.
 
 Bir şirketin başarısını belirleyen en önemli kavram Personel Devir Oranı’dır. Personel devir oranı; işletmenin kaynağı olan işçilerin, işe giriş-çıkış oranlarının ölçümüdür. Sık personel değişimi şirket için masraf oluşturmakla birlikte işgücünü olumsuz olarak etkilemektedir. Bu doğrultuda İnsan Kaynakları departmanının amacı, personel devir oranını düşük tutmak, doğru kişiyi doğru yere yerleştirmektir. Kişilik envanteri, Hugan testleri gibi çalışanın becerilerini ve potansiyelini anlamaya yönelik yapılan analizler, mülakat çeşitleri, beden dili ve psikolojiye verilen önem de Personel Devir Oranı’nı minimum seviyeye düşürmeyi amaçlamaktadır. Şüphesiz tüm işletmeler ve işverenler, kişisel becerilerine uygun meslek seçimi yapmış adaylarla çalışmayı arzu ederler.
 
 
 
Avrupa başta olmak üzere dünyanın gelişmiş ülkeleri, işe alım süreçlerinde ve personel seçimi konusunda Astroloji’den yararlanmaktadır. Doğum bilgilerimizle çıkartılan bireysel yıldız haritaları; kişinin yeteneklerini, potansiyellerini, başarılı olabileceği pozisyonları ve firmayla olan uyumunu direk olarak görebilmemizi sağlar. Kişilik envanterindeki sorulara gerek kalmadan, kişinin ilgili pozisyona uygun olup olmadığını Astrolojik haritalarla tespit etmek mümkündür. Yetenekleri doğrultusunda uygun pozisyona yerleştirilen adaylar, PDO’nı düşürmeyi başaracak, şirketin işgücünden verim almasını kolaylaştıracaktır.
 
Yurtdışındaki işletme sahipleri, şirketin kuruluş tarihi için uygun zamanı tespit etmek hususunda astrologlara danışmaktadır. Tıpkı bireysel haritalarımızda olduğu gibi, şirketlerin kuruluş tarihleri de işletmenin potansiyellerini ve başarısını tespit edebilmemizi sağlamaktadır. Şirket haritasıyla, iş adayının haritasını birlikte değerlendirdiğimizde; adayın şirket için uygun olup olmadığını, şirketin başarısını ne derecede etkileyeceğini, hangi departmanda başarılı olabileceğini tespit etmemiz mümkündür.
 
 
 
 
Firmalara ait Astroloji haritaları; şirketin içinde bulunduğu süreçleri, fırsatlara açık olduğu zamanları, maddi konularda karşılaşabileceği kısıtlanmaları önceden tespit edebilmemizi sağlar. Şirketin gelişimi için nasıl bir yol izlemesi gerektiğini, hangi sektörlerde başarı sağlayacağını, uluslararası ülkelerdeki başarı oranını, Türkiye içindeki potansiyelini astrolojik haritalara bakarak saptayabiliriz. Bu tekniklerin doğruluğunu ve işleyişini anlayabilmek için profesyonel anlamda danışmanlık almak ve süreci izlemek gerekmektedir.
 
 
 
Gelişmiş ülkelerin ve büyük firmaların iş piyasasında ki başarısı bu tür yenilikleri uygulamalarından ve modern bilgilere açık olmalarından kaynaklanmaktadır. Türkiye’de Astrolojiyle ilgili bilgi eksikliğinden dolayı, bu düşünceye şiddetle karşı çıkan insanların ve işverenlerin sayısı maalesef çoktur. Bu noktada kişinin bilmediği ve araştırmadığı bir konuya önyargılı davranarak karşı çıkmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Dünya ülkelerinde yaygın bir şekilde kullanılan, Türkiye’deki ilk tohumları Doğan Medya Yayın grubu İK’sında çalışan Binnur Zaimler ile atılmış olan İnsan Kaynakları ve Astroloji projesinin; önümüzdeki yıllarda ülkemizde de hakkettiği değeri göreceğini umuyorum.
 
Modern zaman yeniliklerine sıcak bakan, projeye ilgi duyan, gelişimi arzulayan, bilgiye değer veren meslektaşlarımın ve büyüklerimin desteğini bekliyorum… :)
 
Sevgi ve saygılarımla…
 
Miray Ertuğrul 
 
astrolojİK"
 
Toplam blog
: 134
: 2047
Kayıt tarihi
: 24.12.13
 
 

Psikoloji, Ruhsal ve Karma Astroloji, yakından ilgileniyor. Yıldızların rehberliği doğrultusunda ..