Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '20

 
Kategori
İnançlar
 

İNSAN ÖLDÜRMENİN HAKLI NEDENİ

Kur’an’a göre, inançsız olmak, başka dinden/mezhepten olmak, ne de hatta Allah'ın ayetleriyle alay edilmesi bile insan öldürmenin gerekçesi değildir:

Allah’ın AYETLERİNİN İNKAR edildiğini, bu ayetlerle ALAY EDİLDİĞİNİ işittiğinizde, bir başka lakırdıya dalıp gittikleri zamana kadar, o münafıkların YANINDA OTURMAYIN.”(Nisa, 140-141)

 

İnanç Allah ile kul arasındaki bir meseledir, bu konuda Peygamber’e bile inançlara karışma yetkisi verilmemiştir:

“Yüz çevirirlerse, biz seni onlar üzerine bekçi göndermemişiz. Sana düşen, tebliğden başka şey değildir.”( Şura, 48)

„Onların iyiyi ve güzelİ bulmaları, senİn üzerİne bİr borç değİldİr.“ (Bakara, 272)

 

Her Peygamberin ailesinde, akrabalarında, evlatlarında onlara inanmayanlar vardır.  Ama hiç bir peygamber onları ne dövmüş, ne de öldürmüştür.

Ancak, zalime boyun eğmek, kafayı kılıca uzatmak önerilmez. Öldürme izni onun için, sadece ölmemek için öldürmek, saldırganı durdurmak için verilmiş izindir:

“Sizinle çarpışmaya girenlerle Allah yolunda siz de çarpışın. Ama haksız yere saldırmayın/çarpışmada zulme sapmayın. (...) onların sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. (...)onlar sizinle çarpışmaya girinceye kadar siz de onlarla çarpışmaya girmeyin. Eğer size saldırırlarsa siz de onları öldürün.”(Bakara, 190-192)

Kendilerine savaş açılanlara savaşma izni verilmiştir. (...) ‘Rabbimiz Allah’tır’ dedikleri için haksız yere yurtlarından çıkarıldılar..”(Hac, 39-41)

Sizden uzak durur, sizinle savaşmaz, size barış eli uzatırlarsa, artık Allah size, üzerlerine gitmek için bir yol vermemiştir.(Nisa,90)

 

Kimin daha doğru yolda olduğunu, kimden hangi günahları affedeceğinin bilgisi Allah’a aittir. Birilerinin günaha batmış olarak gördüğü affedilecek, Allah’a yakın zannettiği ise müşrik, riyakar, cehennemlik olabilir:

“Din gününün Malik'i/ sultanıdır O...”(Fatiha, 4)

“Dilediğini affeder, dilediğine azap eder.” (Fetih, 14)

“İman edenler, Yahudiler, Sabiiler, Hıristiyanlar, Mecusiler ve şirke sapanlar arasında Allah, kıyamet günü ayrım yapacaktır. Allah, her şey üzerine Şehid'dir, tanıktır.” (Hac,17)

 

İnandıktan sonra tekrar küfre sapanı, din değiştireni öldürün diye bir şey de yoktur. Peygamberler arasında ayrım yapmak yasaktır. İslam’dan dönen Müslüman kimliği, adı taşısa bile Müslümanı öldürmeye çalışandır (Örn. PKK, DAEŞ vs militanları):

Onlar ki inandılar, sonra küfre saptılar; yine inandılar, tekrar küfre saptılar, sonra da küfrü artırdılar; işte Allah onları affetmeyecek, onları hiçbir yola kılavuzlamayacaktır.(Nisa, 137)

“Onlar ki Allah’ı ve O’nun resullerini inkar ederler, Allah’la O’nun resullerinin arasını açmak isterler de ‘bir kısmına inanırız, bir kısmını inkar ederiz’ derler; böylece imanla inkar arasında bir yol tutmak isterler. İşte bunlar gerçek kafirlerdir..”(Nisa, 150-152)

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 174
: 4451
Kayıt tarihi
: 19.06.09
 
 

1958  doğumluyum. Arkeologum. Evliyim. Çocuğum yok. Çalışmıyorum. Yıllarca çalıştıktan sonra, zam..