Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '20

 
Kategori
İnançlar
 

Kur'an'a göre evrimin nedeni

1.) Evrimin varlığının en önemli nedenlerinden biri, GELECEĞİ GÖREMEYEN İNSANA, yeryüzünde kanıtlarını bulabileceği geçmişten örneklerle, yok oluştan sonra, BİR BAŞKA BOYUTTA, BİR BAŞKA ŞEKİLDE YENİDEN YARATILIŞIN MÜMKÜN OLDUĞUNU GÖSTERMEKTİR.

2.) Evrimin varlığının bir diğer sonucu, pirinçle, sinekle, maymunla,... ortak genleri bulunan İNSANIN ALLAH İLE BİR AKRABALIĞININ OLAMAYACAĞIDIR.

Dolayısıyla Allah'ın göklerde oğlu, kızı, peygamber bile olsa, yakını yoktur. Mucize sahibi peygamberler de bir anneden doğmuş, bizim gibi çamurdan yaratılmış, yiyen-içen sokaklarda gezen insanlardır.

Peygamberler insanlar için insanlar içinden ve insanlara rehber olsun diye seçilmiş ve görevlendirilmişlerdir.

Dolayısıyla, peygamberlerin göklere çıkarılmaları değil, yeryüzüne indirilmeleri, bedenlerinin değil, öğretilerinin kutsallaştırırlıp, yaşam biçimi haline getirilmesi gerekir.

3.) Kur’an’daki açıklamalara göre evrim henüz bitmemiştir. İnsanlar bir başka boyutta “bilemeyeceğimiz bir başka şekilde” yeniden yaratılacaktır. Yani bizim şimdiki modelimiz sonraki yaratılışta alacağımız şeklin bir alt modelidir.

Dolayısıyla ALLAH’I şimdiki İNSANA BENZETMEK, öyle tasvir etmek veya düşünmek mümkün değildir.

4.) Evrimi reddetmek ise, fosillerine ulaştığımız nesli tükenmiş canlıların, hediyelerle ölülerini gömdükleri mezarları ve yaptıkları aletlerle, ama bizden farklı vücut yapılarıyla yaşamış olduğunu bildiğimiz insanların varlığından Allah’ın haberinin olmadığını, bir anlamda bizim bildiğimizi Allah’ın bilmediği iddia etmek olur, bu da inançla çelişir.

5.) Evrimin var olması aynı zamanda bir YARATICI’NIN VARLIĞININ kanıtıdır: İnsan olarak biliyoruz ki, başlangıç olarak kendi yaptığımız her bir araç gereç, en basit taş baltadan ve çömlekten, bilgisayara kadar hiç biri doğada tesadüfen var olmamış ve süreç içinde, mutlu tesadüflerle kendiliğinden çeşitlenip, gelişmemiştir.

Tasarım olmadan gelişme ve çeşit artması mümkün değildir.

 

“Allah’ın yaratmayı nasıl BAŞLATTIĞINI, sonra bunu nasıl TEKRARLADIĞINI görmediler mi? Kuşkusuz bu Allah için kolaydır. De ki: ‘Yeryüzünde dolaşın da yaratılışın nasıl başladığına bir bakın. İLERİDE Allah öteki oluşmaya da vücut verecektir. Allah Kadir’dir."(Ankebut, 19-20)

“Yaratmaya başlayan/YARATILANLARI İLK YARATAN O’DUR. SONRA ONLARI ÇEVİRİP YENİDEN YARATACAKTIR. Bu O’nun için çok da kolaydır.”(Rum, 27)

“Yerinize diğer benzerlerinizi getireceğiz ve SİZİ BİLEMEYECEĞİNİZ ŞEKİLDE YENİDEN OLUŞTURACAĞIZ. Yemin olsun, ilk yaratılışı bildiniz.” (Vakıa, 57-62)

“Ki siz halden hale, boyuttan boyuta mutlaka geçeceksiniz. ” (İnşıkak,19-20)

“Biz onun PARMAK UÇLARINI da tam bir biçimde düzenlemeye gücü yetenleriz.“ (Kıyamet, 3-4)

(Bu arada bir parantez açıp belirtmek gerekir ki, insanın maymundan türediği doğru değildir. Doğru olan ortak ataları olduğudur. Ne goril şempanzeden, ne at eşekten, ne de insan maymundan türemiştir veya birbirine dönüşecektir. Ortak bir atadan ayrılan her tür kendi içinde çeşitlenmiştir.)

ALLAH'IN YARATICILIĞI “yerden” yaratmaktır. Yani var olan hücrelerden veya canlılardan faydalanmak değil, çamurdan-yeryüzündeki maddelerden, su, kalsiyum, karbon, demir vd. yararlanarak bir bitki veya organizma oluşturmaktır.

“Gösterin bana yerden neyi yarattı onlar?”(Ahkaf,4)

Kur’an’da yaratıcılığa örnek olarak, sinek özellikle seçilmiştir. Hücre yapısını ve gen haritasını çıkarmak için faydalanılan, laboratuvarlarda yüz binlercesi kullanılan canlı da sinektir. (İnsanlar, Hz. Muhammet’ten mucizeler beklerken, sineği örnek gösteren ayetlerin gelmesi inanmayanların alay etmelerine neden olmuştu.)

“Ey İnsanlar! Size bir örnek verildi; onu dinleyin. O Allah’ın yanında yakarıp durduklarınız var ya, hepsi bir araya toplansalar bir sinek bile yaratamazlar.”(Hac, 73)

“Şu bir gerçek ki, Allah, bir sivrisineği hatta onun da üstündeki bir varlığı örnek göstermekten sıkılmaz. Böyle bir durumda, inananlar bilirler ki o, Rablerinden bir gerçektir. Küfre sapmışlar ise şöyle derler: ‘Allah, bunu örnek vermekle ne demek istedi?” (Bakara, 26)

Yaşam suda başlamıştır:

“Allah tüm canlıları sudan yarattı.” (Nur, 45-46)

Tek hücrelisinden, bitkilere ve organizmalara kadar her canlı benzer hücre yapısına sahiptir. İlk tek hücreliler bitkilerin atasıdır?

“Ve Allah sizi bir bitki olarak yerden bitirdi.”(Nuh, 17)

“Sizin yaratılmanız da, diriltilmeniz de bir tek canlınınki gibidir. (Lukman,28)

Her yok oluştan sonra canlı çeşitleri daha artarak, çeşitlenerek ortaya çıkmıştır.

“Allah Vasi’dir, yaratışını ve yarattıklarını genişletir.” (Bakara, 261)

 
Toplam blog
: 174
: 4451
Kayıt tarihi
: 19.06.09
 
 

1958  doğumluyum. Arkeologum. Evliyim. Çocuğum yok. Çalışmıyorum. Yıllarca çalıştıktan sonra, zam..