Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '09

 
Kategori
Bilim
 

İnsani ve sosyal gelişim enstitüsü

İnsani ve sosyal gelişim enstitüsü
 

İnsanî ve Sosyal Gelişim Türkiye'nin değerlerinin markası


21 Nisan 2009 günü Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanımız Sayın Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan ile İnsanî ve Sosyal Gelişim Enstitüsü (İNSGE) teklifimiz ile ilgili randevumuz vardı. Sayın başkan teklifimizi dikkatle dinledi ve geribildirimde bulunacağını ifade ettiler. Konuya ilgi gösterenlere teşekkürler.

Bu Enstitü, üniversiteler, kamu ve eğitim kurumları arasında koordine ve organize hizmetleri vermeyi planlamaktadır. Günlük hayatımızı ciddi olarak etkileyen, terör, gasp, kapkaç, cinayet, fanatiklik, maganda, kan davaları, gelişim, verimlilik, sosyal sermaye ve benzeri konular ile ilgili araştırma ve çözümlemelere, kamunun da ihtiyaç duyduğu bilimsel katkı için istişare meclisleri ve bilginin hayata geçirilmesi noktasında köprü hizmeti sağlayabilir.

Her öğretim elemanı enstitünün tabii elemanı olacaktır. İhtisaslara dikkat edilecek, ihtisas meclisleri oluşturularak “beyin fırtınası” ekipleri ile muhtemel problemlere çözümler aranabilir.

Üniversitelerde başta sosyal bilimler enstitüsü olmak üzere, diğer enstitüler ile iletişim halinde bulunarak, ihtiyaca uygun açılımlar yapabilir. Bilimin toplumun ihtiyaç ve beklentilerine çözüm üretebilmesine bu enstitü ön görüşme, koordinasyon ile katkılarda bulunabilir.

İnsanî ve sosyal gelişim enstitüsü, yaşadığımız çağın sorunlarına, insan ve değer merkezli yaklaşımla çözümler arama hedefine yöneliktir. Emek verilen bilimsel çalışmaların insanlığın faydasına hizmet için kullanılmasını sağlamak insanî ve sosyal gelişim enstitüsünün hedeflerindendir.

İnsan her şeyin objesidir. Her şey insan eliyle şekillenir. İnsanlar ve topluluklar, tutum ve davranışları ile kendilerine düşman gibi hareket eder hale gelmemelidir. Bulunduğumuz ortamlar, vakit geçirme alışkanlıklarımız, insanî ve sosyal gelişmemize pek de uygun değil gibi görünmektedir. İç huzuru hissedebilme zeminlerimiz oldukça azalmış gibi görünmektedir.

Evlerimiz, TV programlarımız, sokaklarımız, sitelerimiz, Üniversitelerimiz insana gerçek mutluluğu tattırma noktasında çaresiz kalmaktadırlar. İnsanî ve Sosyal Gelişim Enstitüsü insan merkezli yaklaşım ile beklentilere uygun çözümler üretmeye çalışacaktır. Değerler, huzur ve mutluluk getirmeyecek şeylere kurban edilmeyecektir.

İnsanın sağlıklı gelişmediği toplumlarda sosyal doku ciddi yaralar alır. Sağlıklı iletişim zeminlerinin hızla yok olmasından dolayı duygu doyumu noktasında ciddi boşluklar oluşmuş gibi görünmektedir.

Her şey insanın kontrolüne verilmiştir. Robotu, bilgisayarı yapan insandır. Füzeyi ve bombayı da yapan ve atan yine insandır. Bombayı atana insan bile denilemeyeceği de ayrı bir husustur.

Temel bilgilerden yoksun aşırı ihtisaslaşma sağlıklı açılım ve çözüm üretemez. İnsanî ve sosyal gelişim "Çözüm Üreten Bilim" anlayışını dikkate alır.

İnsanımız bugün mutlu değildir. Amiri mutlu değil, memuru mutlu değil, Zengini mutlu değil, fakiri mutlu değil, evlisi mutlu değil, bekârı mutlu değildir.

İnsanlık kaybettiklerini yanlış yerlerde arar olmuştur. İnsanî ve sosyal gelişim enstitüsü, boşluk noktalarını tespit ederek, ihtiyaç merkezli yaklaşımla çözüm üretmeye çalışacaktır.

Günümüz insanı huzur ve mutluluğu arar hale gelmiştir. Çok defa insanımız kaybettiği bu huzur ve mutluluğu yanlış yerlerde aradığından bir türlü bulamakta, bazen de internet ağına takılabilmektedir. Bilgiye ulaşma maksatlı kullanılması gereken internet, sosyal iletişimi kopararak sanal bağ ve arkadaşlıklar noktasında farklı bir zemin oluşturmuştur. İnsanî ve sosyal gelişim sağlıklı zeminler ve paylaşım ortamları oluşturulmasına hizmet edecektir.

 
Toplam blog
: 25
: 898
Kayıt tarihi
: 31.01.09
 
 

İnsanî ve Sosyal Gelişim Uzmanı, Dr. Hüseyin Emin SERT, Ordu-Perşembe' de 1967'de dünyaya geldi. 197..