Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '16

 
Kategori
Futurizm
 

İnsanlar kaderlerini değiştirebilirler mi?

İnsanlar kaderlerini değiştirebilirler mi?
 

haberturk.com


Yaşadığımız her an, kader açısından ikiye ayrılır: İnsan iradesiyle ilişkili olmayan alan ile insan iradesiyle ilişkili olan alan. Bu ikincisinde Allah insana bir ölçüde seçme ve müdahale etme hakkı ve yetkisi vermiştir. İşte konumuz da bu ikinci alandır.

Hepimiz geçmişimizi biliyoruz. Ama geleceğimizi görebiliyor muyuz? İnsanlar geçmişteki gibi geleceklerini önceden görebilseler de, geleceklere giden yolu her zaman izlemezler. Ama izlerlerse bu bilinçte ortaya çıkar ve ortaya deja vu denilen olay çıkar.

Bazı insanların yetenekleri zayıf, bazılarının ki de güçlüdür. Zayıf olanlar ileriyi göremezler. Olası gelecekleri göremedikleri için hareketlerinin sonuçlarını tahmin edemezler.  Güçlü yetenekleri olanlar ise, gelecekteki kendilerinin kararlarına uyarlar ve aynı şeyleri yaparlar, bu nedenle de kararları doğrudur, bilinçaltları da  bu kararların doğru olduğunu  bir şekilde onaylar.

Ama yine de geleceğimizi fırsatlar karşısındaki seçimlerimiz belirler.

Şimdi yandaki fotoğrafa bakın. O fotoğraf bundan 21 yıl önce çekilmişti. Orada bulunanlar  acaba günümüzde hangi konumda olacaklarını tahmin edebilmişler miydi?

Şimdi o günden bu  güne kişilerin karşılarına çıkan fırsatları nasıl değerlendiklerini araştıralım.

Nikah masasında Hakan’ın evlendiği ilk eşi Esra hanım, zamanın Başbakanı Çiller’in araya girmesiyle evlenmeyi kabul etmiş ve 4 ay evli kaldıktan sonra 1999 depreminde ailesiyle birlikte hayatını kaybetmişti.

Türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük golcülerinden olan Hakan Şükür, ülkesinden uzakta yaşamak zorunda kalacağını o zamanlar hiç düşünmüş müydü?

O zamanlar muhterem kişi sıfatıyla tanınan Gülen’in, içten pazarlıklı bir terörist başı olacağını kim tahmin edebilirdi?

Fazilet partisi kapanmamış olsaydı, Erbakan olduğu sürece Erdoğan siyasi hayatında bu kadar yükselebilecek miydi?

Sonuç olarak kişilerin karşılarına fırsatlar çıkmış, bu fırsatları bazıları iyi, bazıları da kötü değerlendirmişler ve ortaya bugünkü sonuçlar çıkmıştır.

Şimdi lütfen kendinize şu soruyu sorun.

Şu an geçmişte düşündüğünüz noktada mısınız?

 

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..