Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '09

 
Kategori
Deneme
 

İnsanoğlu, Ağaoğlu ve Tabiat

İnsanoğlu, Ağaoğlu ve Tabiat
 

''Devrim kasırgadan güçlüdür''


İnsanoğlu doğaya karşı verdiği mücadelede büyük bir yara aldı ve doğa ana o korkunç yüzünü bir kez daha gösterdi. Oysa insan, insan olduğundan bu yana veriyor bu mücadeleyi, bu özgürlük mücadelesini. Yani bin yıllardır. Aradan geçen bin yıllar boyunca insanoğlunun sel karşısında vücudunu sardığı hayvan derileriyle, mağarasında bekleyişinden geldiğimiz nokta insanoğlunun modern hayvan derileriyle, modern mağaralarının tepesinde beklemek olmuş... Üzüntü verici. İnsanoğlunun akli ve fiziki gelişimi, bilim ve teknik üretimindeki ilerleme demek ki sadece patronların daha fazla kar etmesini sağlamış.

Yine de bu manzara tüm insanoğluna mal edilemez. Örneğin İngiltere'de bilim insanları yağmur yağdırabilmek için gökteki bulutlara top atışları yaparken, bu coğrafyanın insanları olarak bizler hala haber bültenlerinde başlarında bir camii hocası ile yağmur duasına çıkmış köylüler görüyoruz. Yani durum bazı coğrafyalarda değişiklik gösteriyor.

Bu değişikliğin kaynağı eğitime, bilime ve tekniğe verilen önem! (Türkiyemiz ise hala bilim ve tekniğe direnip, kendi kafasına eseni, işine geleni uygulayan bir iktidarla yönetiliyor; http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/akp-dinlemedi-hastane-su-altinda-kaldi-haberi-17877 ; http://www.yeniortam.org/arada851.html ; http://arsiv.sol.org.tr/index.php?yazino=28055 ; örnekleri çoğaltmak mümkün)

ABDde her yıl yaşanan kuvvetli kasırgalar onlarca kişinin ölümüne, yüzlerce belki binlerce yapının yok olmasına yola açarken, Küba'da can kaybı çok nadiren gerçekleşiyor çoğu kez insanların burnu bile kanamadan atlatılıyor. coğrafyalardaki tabiata bakış farklılığının bir diğer kaynağı da yönetim anlayışının insan merkezli ya da kar merkezli oluşu...Sosyalizm !
( http://haber.sol.org.tr/dunyadan/bm-kasirgada-kubayi-ornek-alin-haberi-17581 )

Çünkü...Çünkü. Çünkü İstanbul'un vali yardımcısı sabah haberlerine canlı bağlandığında sunucunun sorduğu ' vatandaşlarımıza önerileriniz var mı? ' sorusuna , 1-2 dakka kelimeleri ağzında geveledikten sonra 'vatandaşlarımız uyanık olsun' diyor... Söylediğin en net cümle bu, bu cümle kanalın alt manşetine de yansıyor; İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Çakmak '' Vatandaşlarımız uyanık olsun.''
Sadece bu yani.
Uyanık olun!

Yani 'vatandaşlarımız' hiçbir önlem, bırakın önlemi önlem düşüncesi bile yok... 'şu şu bölgelerde yaşayanlar tahliye edilecek, dışarıda kalanlar şurada nakledilecek, özel araçlarla şuralarda yola çıkmayın' falan yok.
Uyanık olun!

Valilik, vali yardımcılığı sadece derbi maçlarda güvenlik önlemi almak, 1Mayıslarda işçilere, emekçilere biber gazı atıp, şehri bir kapalı hapishaneye çevirmek değilmiş demek ki !!! Valiikten büyük Tabiat Ana varmış.
Valilik de uyanık olmalı!

* * *

Ey Türkiyeli vatandaş aşağıdaki satırları oku ama en çok da İstanbul'da yaşanacak olan büyük depremden sonra - sağ kaldıysan ve yüzleşmeye cesaretin varsa- oku...

Geçtiğimiz ay bir tane parababası 'uyanık', şirket sahibi - ki kendisi Ali Ağaoğlu- bir gazeteye açıklama yaptı, dedi ki ; ''70li yıllarda İstanbul'un anadolu yakasında yapılan binaların büyük kısmına inşaat malzemesini ben sattım. Kumları Marmara denizinden, demirleri hurdadan çektik. O zamanın şartlarında en iyi malzeme buydu. Sadece biz değil, tüm firmalar aynı şeyi yapıyordu. Deprem olursa İstanbul'a ordu bile giremez, ölen şanslıdır''

ve biz bu satırlardı okuduk, defalarca bu haberi izledik ncak hiçbir şey yapmadık.

O, süper lüks villasında güven içinde uyurken biz diken üstündeyiz. Çünkü bizler birgün, birkaç saniye içinde sevdiğimiz, değer verdiğimiz herşeyi kaybetmekle burun burunayız. Çünkü O, bu hale gelebilmek için bizim hayatımızı yok saydı, daha fazla para kazanabilmek için... Biz ise O utanmazca yaptığı rezilliği itiraf ederken sadece oturduk, sokağa çıkmadık, ses çıkarmadık.
Uyanık olamadık!

Ve cumhuriyetimizin hiçbir savcısı bu adam hakkında soruşturma başlatmadı. Şimdi beni anlıyor musun, neden ''İnsanoğlunun akli ve fiziki gelişimi, bilim ve teknik üretimindeki ilerleme demek ki sadece patronların daha fazla kar etmesini sağlamış.'' diye yazdım...

Anlamak yetmez sevgili halkımve anlatmakta yetmez...Bu adamlar selden, depremden daha büyük felakettir. Bunları kovalım halkım.
'Uyanık olalım'


 
Toplam blog
: 22
: 831
Kayıt tarihi
: 10.02.08
 
 

Üniversite sebebiyle İstanbul'da oturan, burslarıyla geçinmeye çalışan, okumayı yazmayı seven, ortal..