Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '12

     
    Kategori
    Teknoloji
     

    Instagramın başarısı hakkında

    Instagramın başarısı hakkında
     

    Önceki gun Facebook'un popüler fotoğraf paylaşım servisi Instagram'ı 1 milyar dolara satın alması tüm dünyada geniş yer aldı. 

    Sadece 13 çalışanı ve 1.5 yıllık geçmişi olmasına rağmen iPhone'daki 27 milyon üzeri kullanıcı kitlesine ulaşması (android ile birlikte 50 milyon kullanıcıya ulaşması öngörülüyor) ve 1 milyar dolar değer etmesi gerçekten bir başarı öyküsü denebilir. 845 milyon aktif kullanıcısı olan Facebook'un 50 milyon kullanıcıya ihtiyacı olmadığı açık. Peki neden Facebook Instagram için tam 1 milyar dolar verdi? -Hiç şüphesiz instagram'ın mobil odaklı bir girişim olması ve fotoğraf paylaşım platformu olması denebilir. Facebook'un halka arzı esnasında şirketin değerini artıracağı da kesin.

    Her ne kadar Instagram’ın asıl içeriği kişisel değil de sanatsal fotoğraflar olsa da facebook kullanıcıları haber kaynağını okumaktan çok fotoğraflara bakarak vakit harcaması facebook'un fotoğraf paylaşım yönünü güçlendirecektir fakat daha da önemlisi mobil platformlarda instagramla Facebook krallığını güçlendirmiş olması. Instagram GSM numarası üzerinden çalıştı için FB 27 milyon kullanıcısının GSM numarasını satın almış oldu denebilir. Böylece ücretsiz servislerde satılan ürünün aslında kullanıcılar olduğu gerçeğini de birkez daha görüyoruz.

    Facebook ilk kez bu kadar fazla kullanıcıya sahip olan bir uygulamayı satın alıyor. Mark Zuckerberg uygulamayı Facebook'dan bağımsız geliştireceklerini, her şeyi Facebook'a entegre etmeyeceklerini söylese de milyonlarca fotoğrafı kendi sunucularına çekecek olması tartışmaların odak noktası. Bu durumdan rahatsız olan instagram kullanıcılarının alternatif uygulamalara yönelmesi de mümkün.

    Rakamlarla instagram'ın başarısına bakacak olursak; 1 milyar dolara satın alınana kadar toplam 57,5 milyon dolar yatırım almış.  Ve daha da önemlisi bu başarıya 13 kişilik kadroyla imza atması. Bu kadar popülarite kazanmasındaki en önemli etkenlerse instagramın kullanımı basit, bedava oluşu ve muhteşem filtreleme özelliği ile iphone kullanıcılarının beğenisi kazanmasıdır. Öyle ki 1 milyon kullanıcıya 3 ay gibi kısa bir sürede ulaşmıştır.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 1033
    Kayıt tarihi
    : 25.02.12
     
     

    Cerrahpasa Tıp Fakültesi 2011 Mezunu,  ..