Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '13

 
Kategori
e-Ticaret
 

İnternetten para kazanma 1

İnternetten para kazanma 1
 

İnternet Para Kazanmaya Başlayalım
 
E-ticarete giriş yapmak istiyorsanız
 
Satış ortaklığı, yani İngilizce adıyla Affiliate Marketing internetten gelir elde etmenin en etkili ve güvenli yoludur. Şirketlerin veya herhangi bir kişinin ürünleri kendi sitelerinde tanıtıcı yazılar yazarak veya online reklam ağlarının sunduğu mükemmel potansiyelden faydalanarak  her ay yüzlerce ve hatta binlerce dolar kazanan bir çok satış ortağı bulunmaktadır. Özellikle yurtdışında, başta Amerika olmak üzere dünyanın tüm ülkelerinde asıl işini satış ortaklığı sistemi ile internetten para kazanma yöntemi olarak seçen ve işinde oldukça başarılı binlerce satış ortağı mevcuttur. Bu durum son yıllarda Türkiye'deki kuruluşların ve internet şirketlerinin dikkatini çekmeye başladı. Türk internet şirketlerinin ve beraberinde ürünlerini internetten pazarlayarak satışlarını ve gelirlerini yükseltmek isteyen marka ve işletmelerin bu pazara rağbet göstermeye ve iştirak etmeye başlamasıyla Türkiye'de satış ortaklığı sistemi popülerliğini kazanmaya başladı.
 
Son yıllarda internetten kazanç elde etmenin popüleritesi ve hacmi büyüdükçe internet girişimcileri için de yeni yollar açıldı ve mevcut yöntemler daha faydalı hale gelmeye başladı. Özellikle website ve/veya blog sahipleri satış ortaklığını bu gelişmeler sayesinde daha etkili bir şekilde kullanmaya başlayarak internet kazançlarını büyütmeye başladılar.
 
Satış ortaklığı sistemi her yıl daha fazla insanın dahil olmasıyla sürekli büyüyen ve gün geçtikçe gelişen büyük bir endüstri olmaya başladı. Bu sistemde satış ortaklarını başarılı sonuçlara ulaştıran gerçekten kendini kanıtlamış stratejiler bulunuyor. Eğitimlere eklenecek her yeni bilgi ve stratejinin başarınızı olumlu olarak etkileyeceğine ve zamanla online satış ortaklığı sistemi ile sizin de internetten yüksek gelir elde eden kişilerden olacağınıza inanıyoruz. 
 
ADIM 1
 
Bir satış ortağı olmanın ilk adımı hangi ürünü, hangi servisi veya hangi markayı tanıtacağınıza/satacağınıza karar vermektir. Diğerlerine göre pazarlanması çok daha kolay ve buna karşın sunduğu komisyon ve gelirin daha fazla olduğu şirketler/niş ürünler mevcuttur. Hakkında bilgi sahibi olduğunuz ve birazda sizin için eğlenceli olabilecek bir konu düşünün. Çünkü konusu itibari ile sıkılmayacağınız ve sizin için eğlenceli olabilecek konularla ilgili içerik oluşturmak sizin için çok daha kolay olacaktır. Örneğin şu başlıklar olabilir: ilişkiler, giyim, diyet, elektronik, tüketim, aile, spor, cep telefonları vs.… Bu gibi konular arasından kendinize göre bir başlık seçtikten sonra sıradaki aşama seçtiğiniz konu üzerine bir ürünü olan ve aynı zamanda satış ortaklığı programı olan (şirketin/ürün sahibinin kendine ait satış ortaklığı programı veya bir satış ortaklığı ağına dahil olmuş olabilir) birilerini/şirketleri bulmaktır. Örneğin diyet, kilo verme üzerine bir içerik hazırladığınızda diyet programı satan bir ürün sahibi veya giyim üzerine bir içerik hazırlandığında ise aksesuar veya elbise satışı yapan ve ürünlerini satış ortaklığına açmış olan ürün sahiplerini bulabilirsiniz. Bu mantık kurgusunda Google arama motorunu (istediğiniz bir arama motorunu seçebilirsiniz.) kullanarak çalışabileceğiniz, yani ürünlerini satarak para kazanabileceğiniz bir marka bulabilirsiniz. Bunun için Google arama kutucuğuna düşündüğünüz “markanın adını” ve yanına da “satış ortaklığı” veya “affiliate program” ekleyerek arama yapın. Örneğin: “Trendyol” veya “WalMart Affiliate Program”. Bu sayede çeşitli satış ortaklığı programları bularak bu markaların/ürün sahiplerinin satış ortaklığı programlarına katılabilirsiniz. Bunu yaptığınız zaman genellikle karşınıza 2 yol çıkacaktır. Ya aradığınız markanın kendi sitesi üzerinden yaptığı satış ortaklığı programına katılırsınız – ki buna “in-house affiliate program” denir -, ya da bu markaların/ürün sahiplerinin katıldığı diğer büyük satış ortaklığı ağlarına dahil olarak satış ortaklığı kariyerinizi ve kazançlarınızı belirli büyük ağlar üzerinden yürütürsünüz.
 
Her iki yöntemde de ürünlerin bannerlarından, fotoğraflarından veya satış bağlantılarından yararlanabilirsiniz. Bu kişisel bir seçimdir. Ancak burada önemle şunu hatırlatmalıyım ki, ürün sahiplerinin/şirketlerin direk satış ortaklığı programlarına katılırsanız bazılarının satış ağlarında verdikleri komisyonlardan daha fazla verdiklerini görebilirsiniz. Zaman zaman bu tercih sizi daha kazançlı çıkaracaktır. Fakat büyük satış ortaklığı ağlarına katılarak bir değil birçok ürünün satış ortaklığını tek bir sistem üzerinden yürütebilirsiniz. Örneğin sadece Amazon Associates satış ortaklığı ağına katılarak yüzbinlerce ürüne satış ortağı olabilirsiniz. Aynı şekilde eğitimlerini verdiğimiz diğer Xticaret ve ClickBank ağlarında da aynı olanak mevcut. Para kazanmak için ilk adım bitti.
 
ADIM 2
 
İkinci adım bir website/blog ve bir de web hostu sahibi olmanızı gerektirir. Ancak elbetteki bir web sitesi/blog sahibi olmadan da satış ortaklığı yapabilirsiniz. Büyük reklamcılık ağlarını kullanarak satış ortaklığı yapabilirsiniz. Satış ortaklığı kariyerinizi yürütebileceğiniz birçok web host firması mevcut. Ancak ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek, fiyat ve performans açısından en iyi ve doğru host firmasını seçmeniz çok önemli. Satış ortaklığı ile internetten gelir elde etmek isteyen her potansiyel satış ortağı ilk başta tek bir site ile yola çıkarken zamanla kendini ve işini geliştirerek başka web siteleri de oluşturmak ister veya buna ihtiyaç duyar. Bu sebeple içerisinde sadece bir web sitesi veya barındırabileceğiniz bir host planı seçmek yerine hostmonster gibi yurt dışı host servislerinin sunduğu gibi çok büyük veya limitsiz disk alanı sunan planları seçmenizi öneririz. HostMonster firmasını başarılı bulmamızın bir çok sebebi var. Başta şunu söyleyelim ki bizde uzun yıllardan beri bu firmayı kullanmaktayız. Burada size neden Hostmonster’ın iyi olduğunu uzun uzun yazmayacağım..
 
İster ücretsiz bir blog kurun, isterseniz de kendinize ait bir domain adı satın alın. Her ikisinde de 2 türlü strateji uygulayabilirsiniz: Ürünün adına bir site kurup sadece ilgili ürünü tanıtıp satabilirsiniz, ya da tek veya çok kategorili, içerik olarak zengin bir site kurup birçok ürünü pazarlayabilirsiniz. BU her iki stratejinin de kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Bu stratejilerle ilgili detaylı açıklamaları:
Sadece tek bir ürünü pazarlayacağınız bir site kurmaya karar verdiğinizde domain seçerken pazarlayacağınız ürünle ilgili anahtar kelimelerden birinin domain adınızda geçmesinin oldukça avantajlı olduğunu belirtmek isterim. Dilerseniz pazarlamaya karar verdiğiniz ürünün bağlantılı olduğu anahtar kelimeleri veya kategori isimlerini içeren domain almayı tercih edebilirsiniz. Örneğin ”ABCD Zayıflama Çayı” adında bir ürün pazarlamayı seçtiyseniz, bu ürün içini çerisinde “zayıflama”, “kilo verme” veya “diyet” gibi kelimelerin geçtiği bir domain alabilirsiniz. Bu şekilde bir seçim yaparsanız herhangi bir sorun yaşamazsınız.
 
Bir web site/blog oluşturduktan sonra tanıtımını yapacağınız ürün veya ürünlerle ilgili etkili, zengin ve ikna edici satış yazıları ve içerikler oluşturarak bu içeriklerinizi siteye ekleyin. Yeni satış ortakları genellikle basit ve tek bir yazı hazırlayıp sitelerine koyup satışın olmasını beklerler. Basit bir yazı potansiyel müşterilerinizin akıllarındaki sunduğunuz ürünü satın alma butonuna basılmasını tetiklemeye yetmez. Bu sebeple bir değil birkaç tane etkili yazılar hazırlamalısınız. Kendinizi müşterinizin yerine koyup önünüzdeki ürünü neden satın almak isteyebileceğinizi kendinize sormalı ve bu doğrultuda stratejiler kurmalısınız. Müşterinizin ihtiyaçlarını ve profilini saptayarak sunduğunuz ürünü neden satın alabileceğini ve kendisine ne gibi faydaları olacağını düşünün ve bulduğunuz sonuçları içeriklerinize yansıtın. Kıyaslamalar, değerlendirmeler yaparak kişisel görüşlerinizi de bildirerek potansiyel müşterinizle bir bağ kurabilirsiniz. Emin olun ki kısa bir planlama ile satış dönüşümlerinizi düşündüğünüzden çok daha yukarı seviyelere getirebileceksiniz. Para kazanmak için 2. adım bitti.
 
Not: Yeni bir satış ortaklığı girişimcisi iseniz satış ortaklığı kariyerinizin başlangıç aşamasında bir çok ürünü pazarlamaya çalışarak başlamayın. Henüz yeni satış ortakları bir üründe başarı elde etmeden, ya da başlangıç aşamasında birden çok ürünü pazarlamaya çalışarak kendilerini olumsuz bir durum içinde bulabilmektedirler. Çok fazla site kurmayın ve çok ürün pazarlamaya çalışmayın. Bir ürünle başlayıp sitenizi ve kendinizi yavaş yavaş geliştirin. Kazanç elde etmeye başladıkça başka ürünlere geçebilir ve yeni siteler kurabilirsiniz.
 
ADIM 3
 
İçeriklerinizi ve genel olarak sitenizi hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli bir diğer nokta da SEO, yani arama motoru optimizasyonudur. İnsanlara ulaşmanın en etkili yollarından ilki sitenizi arama motorlarının sonuçlarında (organik sonuçlar) yukarı seviyelere taşımaktır. Bir kullanıcı arama motoruna bir anahtar kelime yazdığında genellikle en çok tıklama alan siteler arama sonuçlarında yukarı seviyelerde yer alan sitelerdir. Bu, size para harcamadan ziyaretçi trafiği sağlar. Sitenizin ne kadar çok ziyaretçi trafiği olursa kazanç potansiyeliniz o kadar yüksek olacaktır.
 
Uzun yıllara dayanan deneyimimiz sonucunda SEO’nun satış ortaklığının en önemli parçalarından biri olduğunu gördük. Bu sebeple optimizasyon çalışmalarımıza da ağırlık verdik. . Sitenizi hazırlarken ve sonrasında sitenize ve içeriklerinize her zaman SEO uygulayarak optimize etmenizi önemle tavsiye ediyoruz. Para kazanmak için 3. adım tamamdır.
 
ADIM 4
 
Bu adımda hazırladığınız sitenizle artık satış ortaklığı kariyerinize ve internetten gelir elde etmeye hazırsınız. Yazılarınızı ve diğer içeriklerinizi sitenize ekleyip, banner gibi promosyon görsellerini de sitenize yerleştirdiyseniz sitenizin çarkını döndürmeye başlayabilirsiniz. Digg.com, Tusul.com gibi sosyal imleme sitelerini kullanarak içeriklerinizi bu sitelere kaydedin. Facebook ve Twitter gibi sosyal medya mecralarında içeriklerinizi paylaşın. Bloglarda, web sitelerinde, forumlarda, video sitelerinde yorumlar yazarak, makale dizinlerine yazılar ekleyerek sitenize daha çok ziyaretçi sağlayın. Siteniz kısa bir süre içerisinde Google ve diğer arama motorlarında yukarılara çıkacak ve satışlar yapmaya başlayarak internetten para kazanmaya başlayacaksınız.
 
Toplam blog
: 47
: 907
Kayıt tarihi
: 15.02.12
 
 

Bilgisayar  ve teknoloji konusunda başarılıyımdır. 2002 yılında Koç Bilgisayar Mühendisliğini bit..