Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '13

 
Kategori
Siyaset
 

İnterpol kırmızı bülteni ne işe yarar?

İnterpol kırmızı bülteni ne işe yarar?
 

BİR BAŞKA AÇIDAN BAKIŞ


Uluslararası polis bülteni olarak bilinen interpol kırmızı bülteni; bir ülkede bir suç işledikten sonra başka ülkelere kaçanların bulunması ve yakalandıktan sonra suç işlediği ülkeye iadesini sağlayan bir uygulamadır. 

Bir işe yarar mı?

İki durum söz konusudur. Suçlunun bulunduğu ülkenin menfaatleri doğrultusunda görmezden gelinebilir. Yani hiçbir işe yaramaz. Örnek olarak; Irakta adi suçlar ve katliam suçları işledikten sonra Türkiye’ye kaçan, Irak mahkemelerince hakkında idam cezası verilen ama Türkiye tarafından Irak’a iade edilmeyen Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı olan zat.

Ya da Avrupa Birliği tarafından resmi olarak terör örgütü sınıfına sokulan PKK’nın Fransa temsilcisi olan hatunların Türkiye’ye iade edilmediği gibi, Paris’te büro açmaları sonra da tahtalı köye yollanmaları sonunda Fransa Cumhurbaşkanının, bunlarla sürekli olarak görüştüklerini itiraf etmesi gibi.

Teorik olarak hem Türkiye’nin hem de Fransa’nın ülkelerinde bu tipleri paketleyip suç işledikleri ülkeye göndermeleri gerekirken, hiç biri bunu yapmamıştır.

Bu arada sakın siz bir suç işleyip başka bir ülkeye kaçarsanız böyle bir uygulama yapılacağını beklemeyin deriz; çünkü yakalandığınız an kulağınızdan tutularak suç işlediğiniz ülkeye gönderilirsiniz.

Unutmayın ki; interpol kırmızı bülteni gariban suçlular için geçerlidir.

Bu aradaFransa Cumhurbaşkanının terörist olan bu hatunlarla görüşmesini kınayan sayın başbakanımızın, Irak’ın kırmızı interpol bülteni ile aranan Irak Cumhurbaşkanı yardımcısını koruyup kollamasını ve Irak’a geri yollamamasını nasıl izah edebileceğini merak etmemek elde değil. Kendi deyimiyle “MEN DAKKA DUKKA” durumu olmadı mı şimdi?

 
Toplam blog
: 40
: 645
Kayıt tarihi
: 30.12.11
 
 

PhD (Nükleer). Başka söze gerek yok bence... İçel'de yaşıyorum. ..