Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '11

 
Kategori
Mizah
 

IQ testin kadar konuş

IQ testin kadar konuş
 

Bir insanın zekâ seviyesini ölçmek bana samanlıkta olmayan iğneyi aramak gibi gelir. Tarhana çorbasındaki tarhanaları saymak daha kolay gelir benim için. Hep bir kuşkuyla bakarım. Beynin kafadaki konumu, metrekare cinsinden kapladığı alanı, küçük beynin iş gücü hacmi gibi konular tamam da, hafızayı ölçmek bana çok saçma geliyor. 

İşte şu testi çözeceksin, o çözdüğün soruları yaşınla çarpıp bulduğumuz 100 sabit sayısına bölerek senin aptal olup olmadığını bulacağız. Zaten bu bilgiler gizlidir, aptal çıksan bile sadece bizde kalacak. 

Tamam da kardeşim, bu soruları kim hazırladı. Bu soruları hazırlayanların aptal olmadığını nereden bileceğiz. Bu soruları hazırlayan ve kendine Bilim Adamı diyen şahsiyetin o soruları tasarlarken ki ruh halini nereden bileceğiz. Belki o sırada karısıyla kavga etmiştir. Doğalgaz faturasını ödeyemediğinden sinirleri gerilmiştir. O akşam belki bacanağı ve baldızı misafirliğe gitmiştir o bilim insanına… Karısına veya bacanağına olan kızgınlığını belki bizlerden çıkarıyordur. 

Akademik kuruluşların bile soruları bazen yanlış çıkar. Ve sınavdan sonra deklare ederler. “32. ve 146. sorularımız da bir hata bulunmuştur.” Gibi bir cümle IQ testinde hiç olmuş mu? 

Bu zekâ testini genelde de ünlüler yaptırır. Ya da bize ünlülerin ne kadarı aptal ne kadarı zeki, diye açıklarlar. Bugün ki SABAH (01.03.2011) gazetesinin internet sitesinde ünlülerin IQ listesi var. 

George Washington: 118
John F.Kennedy: 117
Abraham Lincoln:128
Bill Clinton: 137
George W. Bush: 125
Hillary Clinton:140
John McCain:133
Arnold Schwarzenegger:135
Barack Obama:137
Bred Pitt: 119
Britney Spears: 100
Madonna: 140
 

Bu listeden anlıyoruz ki, W. Bush aptal değilmiş.(Bknz: Aptal Beyaz Adamlar-Micheal Moore) Aptala yakınmış. Ve yine bu listeden anlıyoruz ki, Madonna, gelmiş geçmiş bütün ABD başkanlarından daha zekiymiş. Aynı listede, Britney Spears’ın tek başına alış veriş yapamayacak kadar hasta(!) olduğunu anlıyoruz. Güzellik para etmiyormuş. 

RAFTAKİLER 

- Garry Kasparov’un zekâ düzeyi 190’mış. Hani şu santrançta bilgisayarı kündeye oturtan adam.
- Sharon Stone’nin IQ düzeyi, ABD ve İngiltere başkanlarının zekâ düzeyinden fazla olması çok hoşuma gitti. 154 zekâ düzeyi…
- Bill Gates ile Albert Ainstein’in zekâ düzeyleri aynıymış:160
- Acaba W.Bush soruların cevaplarını önceden aldı mı? Aldıysa daha kötü; cevapları bilmesine rağmen 125 zekâ düzeyi… 

 
Toplam blog
: 110
: 521
Kayıt tarihi
: 21.12.09
 
 

1979 Malatya doğumluyum... Evreni kendi gözlüğümden (0,50-0,75) görmeye çalışan bir yazarım... Dü..