Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İrade ne demektir?

İrade ne demektir?
 

Duygularını paylaşan kimse bulunmadığında insanın kendi haklılığına inanması da zor oluyor. İşte o zaman güçlü bir irade, sağlam bir kişiliğin önemi daha çok ortaya çıkıyor. Bir yanlışı 99 kişi söylese de eğer o yanlışsa yanlıştır. 99 Kişinin tersini söylemesi o yanlışı doğru yapmaya yetmez.

İnsanı diğer canlılardan ayıran bir özelliği de iradedir. Peki irade ne demektir. İstediğimi yaparım istemediğimi yapmam demek irade değildir. Sadece cahiller ve fazla düşünmeyen insanlar bunun böyle olduğunu zanneder. İrade demek, eşyanın gerçek doğasını anlamak demektir. Ve irade demek, olabileceği olamayacak olandan ayırabilmek ve buna göre davranmak demektir.

Bilgili bilinçli olan insan görülmeyeni görür, duyulmayanı duyar. Bir yüreğe sığmayacak şeylerden haberi olur. Sadece haberi olmakla kalmaz, haberdar olduğu şeylerden çevresinin de haberdar olması için uğraşır. Ancak insanın çevresine verebilecekleri sadece kendinde olan şeylerle alakalı değildir. Karşısındakinin de alabileceği, kavrayabileceğiyle doğrudan alakalıdır.

Şunu hiçbir zaman unutmamak gerekir ki; eğer insan bildiklerinin hepsini hiç düşünmeden her şeyi açayım derse hiç düşünmeden parçalarlar o insanı. Bu bir çelişki gibi gelse de değildir. Burada şunu hiç unutmamak gerekir ki her şeyin bir yeri, bir zamanı vardır.

 
Toplam blog
: 166
: 1969
Kayıt tarihi
: 30.09.06
 
 

Sıcak bir Ankara yazında, 1975 yılında doğmuşum. İlk gençliğim Ankarada geçti. Üniversite yılları..