Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '08

 
Kategori
Haber
 

Irak'ın Hasan Tahsin'i: Muntasar El Zeydi

Irak'ın Hasan Tahsin'i: Muntasar El Zeydi
 

Ve nihayet Irak'ta da bir Hasan Tahsin çıktı. Aslında Irak'ta birçok Hasan Tahsin vardı, ama çoğu öldürüldü. Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi işgalciler tarafından öldürülmeden, dünyanın hayranlığını kazandığı eylemini yapmayı başardı. Zeydi artık bir kahraman... Irak'ın olduğu kadar dünyanın da kahramanı...

Arap kültüründe birine ayakkabı fırlatılması; "Sen aşağılık bir adamsın, sen ayakkabımın tozu bile değilsin!.." anlamına gelir. Ayakkabıyı atan yücelir; ayakkabı atılansa aşağılanır...

Gazeteci Muntasar El Zeydi, halen gözaltında. Eyleminden hemen sonra gerek Amerikan gizli ajanlarınca ve gerekse de Irak güçlerince öldüresiye dövüldü. Muntasar El Zeydi gözaltında; dünya da Zeydi için ayakta...

Irak, Mısır ve diğer Arap gazetecileri birlikleri ve insan hakları kuruluşları da Zeydi'nin bırakılması için dünden beri seferber oldu.

Irak'ın Hasan Tahsin'i gazeteci Muntasar El Zeydi, geçen yıl da Şiiler tarafından kaçırılmış daha sonra da serbest bırakılmış. Irak hala birliğini sağlayabilmiş değil.

Irak'ın birliği çok önemli. Iraklılar bunu başarabilmelidir.

Iraklıların Muntasar el Zeydi için dile getirdikleri sevgi, hayranlık ve yüceltme duyguları da Vatan Gazetesi'nin internet sitesinde yer aldı. Bunları birlikte okuyalım:

"Irak Gazeteciler birliği Ahraarham da Zaidi'nin kurtarılması için seferber oldu. Arkadaşlık sitesi Facebook'ta 12 saat içinde 40'ya yakın Zaidi grubu kuruldu. El Bagdadia televizyonunun internet siteside ise şu yorumlar dikkat çekti:

> Kardeşimizi bırakın. O bizim için bunu yaptı,
> Allah senden razı olsun Zaidi
> Onu çok kıskanıyorum yerinde olmak için neler vermezdim...
> Sen bir kahramansın, Katil Bush'a gününü gösterdin
> Irak işgaline en büyük ve en güzel tepkiyi sen verdin
> Sen benim idolüm oldun. Tüm dünyada artık kahramansın
> Bütün Batı basını seni yazıyor sen kahramansın
> Videoyu gördüğümlde güldüm, kahkahalar attım alkışlamaya başladım. O bir kaç saniyelik görüntü Irak'ın sembolü haline gelecek.
> Seni kurtarmak için bütün Iraklılar seferber olacağız, söz veriyoruz... Hakkımızı BM'de bile arayacağız
> Eğer o toplantıda olsaydım, senin ardından ben de ayakkabılarımı çıkartıp atardım" (VATAN 15.12.2008)

"1 Mart Tezkeresi" diye anılan ve TBMM'den de geçmeyen tezkere sonrasında ABD'nin gönlünü alma, ABD ile aramızı düzeltme tartışmaları yapılıyordu. Deneyimli gazeteci ve aynı zamanda Ortadoğu (Güneybatı Asya) uzmanı Lütfi Akdoğan ise doğru olanı ve olacakları söylüyordu: "ABD Irak'ta başarılı olamayacak ve onlar bizim kapımızı çalıp; "Bize yardımcı olun" diyecekler." diyordu. Gelişmeler bu yönde. Yeter ki biz birlik olalım.

15 Mayıs 1919'da güzel İzmir'imizi işgal ederek Anayurt topraklarımıza giren Yunan işgal kuvvetlerine ilk kurşunu gazeteci Hasan Tahsin atmıştı. Irak'ta işgalcinin başına ayakkabı atıldı. Ayakkabıyı atan da bir gazeteci.

Gazeteciler kahramandır.

Türk Milleti kahramandır. Komşularımız Araplar da kahramandır.

Ülkesini savunan ve canını da feda etmekten çekinmeyen Iraklı kahraman gazeteci Muntasar el Zeydi derhal serbest bırakılmalıdır.

Muntasar el Zeydi'yi gözaltında tutanlar insanlığın artan nefreti ile karşılaşacaktır. El Zeydi ise insanlığın gönlünde yücelecektir.

fot.Zaman Gazetesi



 
Toplam blog
: 323
: 2029
Kayıt tarihi
: 04.09.06
 
 

Yaşanan her hayat en iyi hayattır; yeter ki içinde kötülük olmasın!.. ..