Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '18

 
Kategori
Siyaset
 

İran Ambargosu

İran Ambargosu
 

İran’a konan ambargodan çok büyük zararlar görebiliriz, ekonomik, siyasi, sosyal, hatta askeri alanlarda. Detaya girmeyeceğim, geçmişteki Kıbrıs ambargosu döneminde çektiklerimizi, kuyrukları, kıtlıkları yaşayanlar, hatırlarlar, bilirler.

Diğer yandan her kriz, her sorun aynı zamanda bir fırsattır. Eğer bu krizi doğru, akıllıca, ustaca yönetebilirsek, bu işten karlı bile çıkabiliriz. Bunun için de sessiz ve derinden, ince ve ustaca bir dış politika yürütebilmemiz gerekiyor.

Bunun için, usta, tecrübeli, doğuştan yetenekli, kurt bir politikacıya, belki sadece bu konuda üstün yetkilerle donatılmış özel bir başkan yardımcısı veya dış politika danışmanına gerek olabilir.

Amerikan üst bürokrasisini de, Sayın Trump’ı da değiştiremeyeceğimize göre, Amerika ile müttefiklik çerçevesinde ve iki tarafın da menfaatlerini gözeten bir anlayış içerisinde, bu işten nasıl karlı çıkabiliriz ona bakmalı, Amerika, Avrupa ve İran arasında mekik diplomasisi yürütecek, Kissinger gibi birini bulmalı ve görevlendirmeliyiz diye düşünüyorum.

 

 
Toplam blog
: 326
: 941
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Okullar: TED Ankara Koleji, ODTÜ, Bogaziçi Üniversitesi (Master) İş Hayatı: Philips, Anadolu Endü..