Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

İran polisi Türk polisine ne egitimi verebilir sizce?

İran polisi Türk polisine ne egitimi verebilir sizce?
 

Bu zihniyette bir ülkeden ne ögrenilebilirki? Öldürdün madem orta yerde ne sallıyorsun.


Hadi bakalım hayırlı olsun. Sivil ihtilal falan deniyor, İslamcılar emniyette örgütlendi deniyordu. Bende cahilce aklımla mümkün degil ne sivil ihtilali diyordum. Anlaşılan o ki

Birileri baya ciddi. Şimdide bir anlaşmadan bahsediliyor; İran polisi Türk polisini eğitecekmiş. Akademilerdeki öğrencilerimiz İrana egitim için gidecekmiş.

İranla toplum yaşamı olarak ortak neyimiz var? İran polisinin Şeriat uygulamaları ve kuralları hakkındaki uygulama şeklini mi ögrenecek polisimiz ?

Bu bir hazırlık mıdır ? Neyseki sag duyulu bir vekilimiz konuya el atmış;

‘’’İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren MHP Grup Başkanvekili Şandır, Türkiye ile İran İçişleri Bakanları arasında imzalanan işbirliği anlaşmasının, Meclise gönderildiğini belirtti.

Anlaşmanın içeriğinde, emniyete üst düzey yönetici yetiştiren polis akademisinin, öğrenci ve uzmanlarını, eğitim görmeleri için İran’a göndermeyi amaçladığını anlatan Şandır, "Polis Akademimizin İran’daki dengi okullardan eksikleri nelerdir? İran Polis Akademisinin bizim polisimize neler öğretmesini amaçlamaktasınız?" diye sordu’’’’

İranla toplum yaşamı ve kuralları itibariyle hiçbir ortak noktası olmayan bir ülke olan Türkiye ve Türk polisinin İran polisinden uygulama olarak öğrenebilecegi olsa olsa Şeriat uygulamaları toplumda nasıl denetlenir. Hangi durumlarda şeriat yasalarına karşı suc işlenmiştir onun egitimi alınır. Amaçlanan hedeflenen buysa hedefte yönetim şeklinin değiştirilme niyetide olduğu açıktır.

http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster5.asp?prm=0, 7090379&id=4&galeriid=2512#galeriStart

Yukarıdaki linkteki görüntüler yapılan uygulamanın incelikleri hakkkında polisimizi bilgilendirmek olabilir. Ceza infaz kurumlarında çalışanlara da ayrıca egitim görmeleri hususunda bir konu olabilir.


http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster5.asp?prm=0, 7090379&id=4&galeriid=2512#galeriStart

bu linkteki durum ise bana bambaşka bir hatırlatmada bulundu bana. Irak'ta Saddam Hüseyin zamanında da böyle bir gövde gösterisi olmuştu. Elinde her uzun menzilli roket sahibi olan ülkelerin Dünya ile ilişkilerini zedelediği an da Roket falan kurtaramadığı o ülkeleri ve bizide böyle ilkel düşüncelere yakınlaştırmaya çalışan zihniyete ne denebilirki.

Son sözümde şudur; Hedeflediğiniz her ne ise boş hayal onlar. Bu milletin sanmayınki % 47 si oyunu verdi de, bunlar bizimle aynı düşünen kitle. Aldanırsınız ama çok aldanırsınız. Dahası yoruma gerek yok zaten.

 
Toplam blog
: 44
: 2426
Kayıt tarihi
: 30.08.08
 
 

Yaşamak buysa yaşıyoruz işte, hayat bir mücadele ve ben de bu mücadeleyi elimden geldiği şekliyle ve..