Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '11

 
Kategori
Güncel
 

İzmir Nato Üssü (tehlikeli tesadüf!!!!)

İzmir Nato Üssü (tehlikeli tesadüf!!!!)
 

Nato


Bundan aylar aylar önce Lİbya sorunu yoktu. İsyan ve saldırılar yoktu. Akdeniz'in Suriye'ye kadar Nato gölü olacağını düşünmediğimiz zamanlardı. 

Aylar ve aylar önce; İzmir'den haberler gelmeye başlamıştı: "Amerikalılar burada sürekli ev kiralıyorlar; neden olabilir?" diye. Bazıları "İncirlik'i İzmir'e taşıdıklarını" söyledi. Ama merak bitmedi tabii ki. Adamlar yeni siteleri topluca kiralamaya başladılar. 

Galiba, İşçi Partililerin faaliyetlerini ifşa ettikleri, CIA'in paravan şirketlerinden birisi olarak nitelenen ve ifşa sonrasında Türkiye'deki faaliyetine son veren veya vermiş gibi görünen gayri menkul şirketiydi neredeyse bir sokağı toptan kiralamakla itham edilen şirket. 

Sonrasında herşey hızlı gelişti. Akdeniz'in güney sahilleri yanmaya başladı. Mısır ve sonunda Suriye yandı. Güney Kıbrıs Rum kesimi zaten tehdit içermiyor. Türkiye desen, siyaset kurumu zaten ABD ve Nato onaylı kişilerin egemenliğinde; ordusu dağıtılmak üzere, balyoz üstüne balyoz iniyor. Yani Türkiye sorun çıkarmaz. 

Bu durumda Libya'yı vuracak Nato gücünü İzmir'e yerleştirmekte bir engel yok. Hem Akdeniz'e hakim hem de çok güvenli bir yer. İran'dan füze ile vurulması çok zor. Karadeniz'in girişini kontrol etmek çok kolaylaştı. 

Nato'nun İzmir'de olmasının bir yararı daha var: Olur da bir gün Türkiye'de iç karışıklık çıkarsa (güneydoğumuzda bir karışıklık olma olasılığı) "aman Birleşmiş Milletler gel bizi kurtar" dediğimizde, BM hemen kenara çekilip "bu sorun ülke sorunudur, mazallah İran sizi zayıf görebilir" deyip Nato'yu yardıma çağırdığında -tesadüf bu ya- Nato zaten İzmir'dedir

Aylar aylar önce Libya sorunu yoktu......Sonuç: Nato İzmir'e kara üssü kuruyor. Oysa bu üsten Libya'ya karadan saldırma olanağı yok!!!! Ama hazır gelmişken bir üs kursunlar; gün olur işe yarar.

 
Toplam blog
: 62
: 548
Kayıt tarihi
: 08.09.10
 
 

Ceyhan 1966 doğumluyum. Üniversite mezunuyum. Şiir ve öykü seviyorum. Atatürk ve Uğur Mumcu yol g..