Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

İrmik helvası

İrmik helvası
 

irmik helvası


İrmik helvası malzemeleri:

2 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı su

(Ancak dilerseniz süt yerine sadece su ile irmik helvası yapmak isterseniz toplamda 3.5 su bardağı su koyarak hiç süt katmadan da yapabilirsiniz.)
125 gram toz şeker (bir su bardağın şekerden biraz daha fazlası. Örneğin bir su bardağı şekeri kaba döküp üstüne bardağın dörtte biri kadar daha şeker ilave edebilirsiniz.)
İki su bardağı irmik
Bir miktar dolmalık fıstık ile bir miktar ceviz
125 gram tereyağ
1 paket vanilya

İrmik helvası nasıl yapılır?

ilk önce bir tencerenin içine 2 su bardağı sütü döküyoruz ve ardından 1.5 su bardağı suyu ekliyoruz.
Ayrı bir tencereye tereyağını koyuyoruz ve her ikisinin de altını yakıyoruz. Sütün içine vanilyayı boşaltıyoruz ve karıştırıyoruz.
Eriyen tereyağı tenceresinin içine irmik, ceviz ve fıstıkları atıp iyice kavuruyoruz.
Bu arada sütümüz de kaynamaya başlıyor.
İrmiğimizi tencerenin dibine yapışmayı bırakana kadar ve rengini alana kadar kavuruyoruz.
İrmik rengini alınca, yan da pişen sulu süt karışımını içine ekliyoruz ve karıştırıp, toz şekeri de ekliyoruz ve karıştırıp, ocağın üzerinde suyunu çekmesini bekliyoruz.
Suyunu çekince ocaktan alıyoruz.
Dinlenmesini bekliyoruz ve soğuyunca servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Kaynak: Tatlı Tarifleri

http://www.yemekeli.com/irmik-helvasi

 
Toplam blog
: 11
: 568
Kayıt tarihi
: 09.03.14
 
 

2007 yılında blog yazarlığına başladım. Uyguladığım basit ve açıklamlı yemek tariflerini blogumda..