- Kategori
- Yemek - Mutfak
İRMİK TOPLARI
Çok sevdiğim ve sıkça yaptığım tatlılarımdan birini daha sizlerle paylaşmak istedim. Bunu genellikle yazın yapmayı tercih ediyorum, çünkü meyveli dondurmaların üstünde çok daha lezzetli oluyor. Üstünü birde çikolatalı sosla süslediniz mi lezzetine doyum olmuyor. Çok güzel görünüyor mutlaka şimdi yapmam gerekiyor diyorsanız eğer, kremayla servis yapmanızı öneririm.
MALZEMELER:
2 su bardağı irmik
2 adet yumurta sarısı
3 su bardağı süt
100 gr tereyağı
Vanilya
Hindistan cevizi rendesi ve tarcın
ŞURUBU İÇİN:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
5–6 damla limon suyu
YAPILIŞI:
İlk önce şurubu hazırlayıp soğuması için bir kenarda bekledin. Daha sonra 3 su bardağı sütü kaynatın ve yüz gram tereyağını ilave edin. Kaynamakta olan karışıma iki su bardağı irmiği azar azar ilave edin. Karıştırarak katı bir hal alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Daha sonra soğumuş olan irmiğe iki adet yumurta sarısını ve vanilyayı ilave edin ve iyice karıştırın. (tulumba tatlısının hamuru gibi) İrmikli karışımdan cevizden biraz küçük toplar yapın ve yağlanmış tepsiye dizin. 180 derecede kızarana dek pişirin. Kızaran irmik toplarını sıcakken tenceredeki soğuk şurubun içine atın irmik topları şurubu iyice çektikten sonra servis tabağına alıp üstüne bolca Hindistan cevizi ile birlikte tarcın serpip servis yapın.
Afiyet olsun