- Kategori
- Türk Mutfağı
İrmikli Tatlı tarifi
irmik tatlısı
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistancevizi
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı dövülmüş badem (tarifimizde fındık kullanıldı)
1 kutu (200 ml) krema
Önce bir tencere irmik ve tereyağı, irmiğin kokusu çıkana kadar bir kaç dakika kavrulur. Daha sonra süt, şeker ve sıvı krema da ilave edilip kaynayıp boza kıvamına gelene kadar pişirilir.
Hindistan cevizi, teflon bir tavada kısık ateşte karıştırılarak kavrulur.
Orta boy bir cam kap ıslatılıp, tabanına hindistancevizi serpilir.
Üzerine pişen muhallebi dökülüp kalan hindistancevizi ile üzeri kaplanır. Ceviz veya badem de serpilip, buzdolabında 3-4 saat bekletildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Kaynak: tatlı tarifleri
http://www.tariflerim.gen.tr/tatli