Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

İrmikli Tatlı tarifi

İrmikli Tatlı tarifi
 

irmik tatlısı


Malzemeler

1 litre süt
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistancevizi
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı dövülmüş badem (tarifimizde fındık kullanıldı)
1 kutu (200 ml) krema

Önce bir tencere irmik ve tereyağı, irmiğin kokusu çıkana kadar bir kaç dakika kavrulur. Daha sonra süt, şeker ve sıvı krema da ilave edilip kaynayıp boza kıvamına gelene kadar pişirilir.
Hindistan cevizi, teflon bir tavada kısık ateşte karıştırılarak kavrulur.
Orta boy bir cam kap ıslatılıp, tabanına hindistancevizi serpilir.
Üzerine pişen muhallebi dökülüp kalan hindistancevizi ile üzeri kaplanır. Ceviz veya badem de serpilip, buzdolabında 3-4 saat bekletildikten sonra dilimlenerek servis edilir.

 

Afiyet olsun.

 

Kaynak: tatlı tarifleri

http://www.tariflerim.gen.tr/tatli

 

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..