Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '14

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İş ve kariyer sosyal medya ile nasıl bulunur?

İş ve kariyer sosyal medya ile nasıl bulunur?
 

Sosyal medya özellikle ülkemizde kariyer veya iş bulmak amaçlı pek kullanılmıyor. Genelde eğlence amaçlı kullanılan sosyal medya aslında bir iş bulmanıza yardımcı olabilir.  Ancak ülkemizin aksine artık dünya sosyal medya üzerinden iş ve personel bulmaya başladı bile.

Türkiye’nin yeni nesil sosyal kariyer sitesi isimyok.com sitesinin dijital pazarlama ve sosyal medya müdürü olarak bu anlamdaki öngörülerimi bu yazımda sizinle paylaşmak istiyorum.

Facebook ve twitter üzerinden iş ilanı duyurusu yapan firmalar aradıkları elemanın iş pozisyonuna uygun olarak hem facebook da hem de twitter da paylaşımlarına hashtag koyarak takipçisi olmayan kişilerinde iş ilanlarına ulaşmalarını hedefliyorlar. Örneğin; facebook veya twitter da grafiker aradığını paylaşan bir firma yazısının sonuna “ #grafiker, #grafik “ gibi hashtang kelimeler koyuyor.Böylece facebook veya twitter da bu hashtagleri aratan kişiler bu iş ilanına da rahatlıkla ulaşabiliyor.

Bunun dışında son dönemde dünya artık klasik kariyer siteleri yapısından uzaklaşıyor. Daha sosyal yapıda ve daha sonuç odaklı kariyer sitesi mantığına geçiyor. Bu tarz sitelere üyelik yapmak ve bu tarz kurumların sosyal medya hesaplarını takip etmek iş arayan veya kariyerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar için oldukça pratik ve hızlı çözümler sunuyor. İş arayan ve kariyerinde değişiklik yapmak isteyen kişi iş ilanlarını sitelerden takip edemese bile kariyer firmaların sosyal medya hesaplarını takip ettiklerinde iş ilanlarına kendi sosyal medya hesaplarından rahatlıkla ulaşabilirler.

İş arayan kişi için durum ise ; iş arayan aday kendisini veya hangi pozisyonda iş aradığını belirten yazısını sosyal medya ( facebook, twitter, vb.) hesaplarından paylaşıp paylaşımının sonuna uzmanlık alanı hashtag kelimelerini koyabilir. Örneğin; kişi “grafik uzmanıyım İstanbul’da iş arıyorum “ diye yazdıktan sonra bu yazısının sonuna “ #grafiker #grafik #işilanı #iş #kariyer “ gibi kelimeleri yazdığında bu alanda eleman arayan firmanın kendisine ulaşmasını sağlayabilir.

Yeni dünya teknoloji ile kolaylıklar ve hızlıklar sunarken ve zamanın çok kıymetli olduğu bir ortamda sosyal medya nimetlerinden faydalanmak çok doğru olacaktır.

Kaynak : İş ve Kariyer

 
Toplam blog
: 175
: 1323
Kayıt tarihi
: 21.01.09
 
 

Serkan Hacıömeroğlu 1 Kasım'da  Trabzon'da doğdum. Yüksek öğrenimi 2000 yılında tamamladım. Çeşit..