Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '14

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Işıltılı Parçalarla Kombin Oluşturmanın Sırları

2015'te ışıltıyı sadece kıyafetlerimizde değil, her günümüzde yaşamak ümidiyle...

Yılbaşına sayılı günler kaldı. Herkes acaba o gece ne giysem, diye düşünedursun, ben kararımı verdim. Bence yılbaşı gecesine en çok yakışanlar arasında "ışıltılı kombinler" var. Işıltıyı etrafına en güzel saçan malzemelerse kuşkusuz payetler, taşlar ve boncuklar. Ben bu yılbaşı bol ışıltı saçarak, yeni yıla daha enerjik ve daha pozitif duygularla girmek istiyorum.

Bu nedenle "ışıltılı kıyafetler" merceğim altına girdi. 2014-2015 sezonunda ışıltılar, payetli, boncuklu kombinler sadece gece organizasyonlarında değil, günlük sokak stilinizde de rahatlıkla kullanabileceğiniz tasarımlar arasında yer alıyor.

Bu etrafına ışık saçan tasarımlar basic parçalarla kombinlendiğinde, ortaya inanılmaz hoş stiller çıkabiliyor. Ancak bu etkileyici stilleri yakalamanın kolay olduğu kadar zor tarafları da var. Bu tarz kombinlerde denge önemli. Yani göz alıcı bir payetli eteği ya da bluzu yine aynı yoğunlukta bir başka parçayla tamamlamak hem göz yorucu olabiliyor hem de stil karmaşasına yol açabiliyor.

ışıltılı_payetli_kombinler_kapak

Şimdi isterseniz, tek tek bu ışıltıları hangi parçalarda, ne şekilde kullanabileceğimize bir bakalım.

1- Işıltınızı payetli ceketinizle etrafa saçın!

Aslında eforsuz şıklığın en kolay yollarından biri payetli ceketlerden geçiyor. Basic bir tişört ve skinny bir pantolonun üzerine alacağınız payetli bir ceket, sizi bambaşka bir havaya sokacaktır. Sıradan parçalarla yaptığınız kombini, sneakerlarla tamamlayarak gündüz stilinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tabi aynı kombini şık bir stiletto ile tamamladığınızda, gece davetleri de sizleri bekliyor olacak.

ışıltılı_payetli_kombinler_2

2- Daha etkileyici görünmenin sırrı "ışıltılı bir pantolon" olabilir mi?

Payetli pantolonlar gerçekten göz kamaştırıcı değil mi? Özel davetler için daha çok tercih edilen ışıltılı pantolonlar ile gecenin yıldızı siz olabilirsiniz. Pantolonun üzerine giyeceğiniz ipek bir gömlek ve şık bir blazer ceket ya da ince bir triko kazak ile çok denemeyen, farklı bir stili siz deneyebilirsiniz.

ışıltılı_payetli_kombinler_8

3- Payetli etekle yapılan kombinlerde fark yaratmak gerek!

İşte son dönemin en çok tercih edilen kombinleri. Payetli, kalem etek üzerine basic bir üst, kombin tamam. Hoş mu oluyor peki? Evet, hem de harika oluyor. O nedenle de markaların 2015 kış koleksiyonlarında ve yılbaşı üzeri ortaya çıkardıkları tasarımlarda payetli kalem eteklere sık sık rastlıyoruz. Bu kadar çok tercih edilen kombinler içinden ayrışmak, fark yaratmak da tabi sizin yaratıcılığınıza kalıyor.

ışıltılı_payetli_kombinler_9

4- Parti kızlarının favorisi ışıltılı mini elbiseleri neden siz de denemiyorsunuz?

Partilerin, düğünlerin ve özel gecelerin vazgeçilmezlerinden payetli, boncuklu elbiseler. Uzun gece kıyafetlerinden sıkılmış olanlarında yine kurtarıcısı kısa, ışıl ışıl elbiseler. Bu tarz kıyafetler için benim önerim, olabildiğince dikkat çekici renklerden bir tane edinmeniz. Renk ve ışıltıyla geceye ışık saçacağınız kesin, ayakkabı tercihini de siyah ve nude gibi tonlardan yana yaparsanız, bence tamamdır.

ışıltılı_payetli_kombinler_15

5- Aman dikkat! Payetli bluzunuzla şık olayım derken, demode olmayın!

Işıltılı bluzlar da çekici kombinler oluşturabilmek için ideal alternatifler arasında yer alıyor. Işıltıyı payetlerle sağlamak istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken payetli bluzunuzun ya da kazağınızın çok klasiğe kaçmaması. Özellikle payetli kazaklarda demode olmuş birçok modele de rastlamak mümkün. O nedenle bu tarz bir kombin oluşturacaksanız, dikkatli olmanızda fayda var.

ışıltılı_payetli_kombinler_22

6- Detaylarda ışıltı fazla iddiadan hoşlanmayanlara gelsin!

Ve her zaman olduğu gibi, detaylara bakalım. Kıyafetinizin genelinde ışıltıyı kullanmak istemiyorsanız, ama ışıltının büyüsünden de vazgeçemiyorsanız, o zaman sizin için en ideali detaylarda ışıltıya yer vermek olacaktır. Bunu, kıyafetinizin sadece bir bölgesine o ışıltıyı katarak yakalayabilir ya da ayakkabı ve çanta seçiminizle sağlayabilirsiniz.

ışıltılı_payetli_kombinler_27

Ne dersiniz, siz de yeni yıla ışıltılı bir kıyafetle girmek ister misiniz? 2015'in herkese bu kıyafetler kadar parlak, ışıl ışıl günler getirmesini dilerim.

 

Kombinlerle ilgili daha çok örnek görmek istiyorsanız, "Işıltılı parçalarla kombin oluşturmanın sırları" yazısına tıklayabilirsiniz.

Trendler ve stil önerileriyle ilgili yazılarımın devamını blogum "Pimood" da bulabilirsiniz.

 

 

 
Toplam blog
: 188
: 221
Kayıt tarihi
: 14.04.14
 
 

Ben Pınar. Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünü bitirdikten s..