Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İşinizi seviyor musunuz?

İşinizi seviyor musunuz?
 

Geceleri iş yüzünden uyuyamıyor musunuz? Unutkanlık yaşıyor musunuz? Ailenizle arkadaşlarınızla olan ilişkileriniz gerginleşti mi? Şikâyetleriniz iş yerinde artıyor mu? Şikâyetleriniz tatil günlerinde veya işten uzaklaştığınızda azalıyor mu? Yoğun iş karşısında mutsuzluğa kapılıp, 'Bunların altından kalkamam' düşüncesine kapılıyor musunuz? Öğle yemeklerini iş yoğunluğu nedeniyle atlıyor musunuz? İş hayatına başladıktan sonra ülser, migren, alerji, sinüzit gibi rahatsızlıklara mı yakalandınız?

Bu soruların yanıtı evetse ve işinizi değiştirme imkânınız da yoksa kendinizi işe uydurmaktan başka çareniz yok demektir.

Bunun için; mesela sosyal etkinliklerinizi artırabilir, çeşitli uğraşlar, hobiler bulabilir ve arkadaşlarınızla sorunlarınızı paylaşmaya çalışabilirsiniz.

İş arkadaşlarınızla daha iyi ilişkiler kurmak için çaba sarf edebilirsiniz. Ayrıca çalışanların bir kısmı işvereninin taleplerini karşılamadığından şikâyetçidir; ama bunların da bir kısmı, hiçbir zaman patronuna ne tür talepleri olduğundan bahsetmemiştir. Patronunuza taleplerinizi anlatabilirisiniz. Kim bilir, belki sizi de şaşırtacak bir yanıtla karşılaşırsınız.

İşinizden eğer memnun değilseniz, hastalığa yakalanma riskiniz, diğer çalışanlara göre iki kat daha fazla! İşinde memnuniyetsizlik yaşayan kişiler, daha fazla depresyona girme riski taşıyor.

Bilim adamı Johannes Siegrist, Almanya'nın Mainz kentinde yapılan Uluslararası Davranış Tıbbi Kongresi'nde, ''İşlerinde çok yorulan ve ödüllendirilmeyen kişilerde, stres hormonlarının ve kan basıncının belirgin ölçüde artığını kanıtlayabildik, '' diye konuştu.

Çalışanların % 10 ila 30'unun bu tür bir ''ödüllendirme krizinden'' etkilendiğini kaydeden Siegrist, iş stresinin erkeklere daha çok olumsuz etki ettiğini söyledi. Siegrist’e göre, stresi artıran en önemli faktörler arasında, yapılan işler karşılığında üstlerden ''teşekkür'' ve ''ödül'' alınmaması, yükselme şansının ve iş güvencesinin olmaması bulunuyor.

Avrupa çapında binlerce kişi üzerinde yapılan araştırmanın sonucunda, 5–10 yıl içinde stres kaynaklı hastalıklara yakalanma ya da bu hastalıklardan ölme riskinin iki misli arttığı ortaya çıktı.

 
Toplam blog
: 63
: 1536
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

1968 yılında Üsküdar'da doğdum.İlk-Orta öğrenimimi Almanya'nın Hof/Saale kentinde tamamladım.Lise ve..