Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '08

 
Kategori
Siyaset
 

Isıtıp ısıtıp yedirmeye çalışıyorlar

Isıtıp ısıtıp yedirmeye çalışıyorlar
 

Düşünün; lidersiniz, kimle çalışırsınız? Sizin liderliğinizdegörevlerini yapacakları siz mi seçersiniz yoksa onlar mı sizi seçer. Yada şöyle diyeyim, onlar sizi dikkate almadan çalışacaksa ne yaparsınız?

Büyük bir şirketin, veya küçük bir pideci dükkanının, hiçfarketmez; herhangi bir yerin yönetimini elinde bulunduran kim olursa olsun, o yerin en iyi hizmeti verebilmesi adına çatlak sesleri yoketmek, veya şöyle diyeyim, takım çalışmasını tam sağlamak adına kendisigibi düşünen, kendisi gibi konuşan, şirketin menfaatlerini düşünerekhem kendilerini hem de şirketi büyütecek kadro ile çalışmak ister.

Lafı nerden nereye getireceğimi tahmin ediyorsunuz mutlaka. Elbette kirektör atamalarından bahsedeceğim. Bu güne kadar, Çankaya'ya kim geldiyse, kendisine sunulan listede zararsızları kabul etmiş, kendi stratejisine darbe vurma ihtimali bulunanları da listeden silmiştir. Bundan sonra da böyle devam edecektir.

Dünya görüşü, siyasi geçmişi, dini, eğitimi, soyu, kişiliği hiç farketmez, Çankaya'ya kim gelirse gelsin her atama döneminde aynı şeyler yaşanacaktır. Bunda şaşıracak, tepki gösterecek, istifa ettirecek küçücük bir sebep bile yoktur. Zaten istifa eden döner sermaye müdüründen rektörüne kadar birçok kişi kendilerine verilecek yeni görevleri kendilerine yakıştıramayıp yine istifa edeceklerdi. Yeni görev verilmese bile, kendisi gibi düşünmeyen rektörün altında çalışamayacak, ya görevden alınacak ya da görevi bırakmak zorunda kalacaktı. Üniversitelerde de aynı takım çalışması söz konusudur. Yeni bir rektör gelir, üniversiteyi en iyi şekilde idare edebilmek için kendine yakın, kendi gibi konuşan, kendi gibi düşünen, kendi gibi yaşayan kişilerle takımını kurar.

Sadece akademik kadrolarda değil, devletin her biriminde, hatta orduda bile, işlerin en iyi şekilde yürümesinin esas formülü budur.

Dedik ya yazımızın başlığında, ısıtıp ısıtıp önümüze çıkarıyorlar diye, bu haberler, aktörleri farklı olsa da bir dahaki sefere de aynı senaryoyu oynatacaktır. Sadece rektör atamalarına tepki haberleri için söylemiyorum, basın mutfağında pişen yemeğe malzeme bulmak kolay, önemli olan o mutfakta pişen her yemeği yutmamaktır. "Bu nasıl olacak?"diyenlere cevap; "aklını birazcık kullanarak".

 
Toplam blog
: 7
: 2523
Kayıt tarihi
: 22.06.08
 
 

Trabzon Çaykara ÇayırOba köyü nüfusuna kayıtlıyım. 1980'den bu yana İstanbul'da yaşıyorum. İsta..